CInTa

assalamualikum..hii!!!



"Jatuh cinta lagi
lagi2 ku jatuh cinta"



Emm okai sudah3, kunk hujan lebat lagi... gilar ka apa aku ni tiba2 ja nyanyi... hahaha.. agak la!! mananya aku tak gila, aku ngantok nii..=.='.. so daripada aku tidur biaq aku update blog aku.. wakakakaka... Nak merapu apa lagi yer pagi2 nie.. *pekena nasi lemak + teh tarik, perrgghhh sedap gilar wehy...hahaha* Sebelum tu welcome October and good bye September... mOGA2 bulan ni lebih dari bulan sebelum ni.. waa semangat (T_T)'  BILA AKU JATUH CINTA... *omg3, syuhada jatuh cinta?? unbelievelable *  hahaha..








BILA AKU JATUH CINTA??... *jap nak pikir*  emm tahun lepas.. wakakaka.. x ada lar ni nak share ngan korang pasal C.I.N.T.A.... C.I.N.T.A ni Carilah Ia Namun Terimalah Adanya .. credits to Anas Zubir ( y ) * ayat tak menahan, cering chek weii bulu roma nak taip ni.. hahaha * 



Bak kata LJ, 


 " kau sempurna bagi ku tak kurang sesuatu, kau terima  apa ada ku,,ku sempurna bagimu tak kurang sesuatu, Cinta bersatu..."








Hurmm.. bila kita jatuh cinta kepada seseorang tengok gambo dekat fb, tweeter pon jadi lar... Daripada  tak leh tengok langsung compare zaman dahulu tengok bumbung pon jadi lar... wakakaka... Sanggup habiskan duit beli topup semata - mata nak dengar suara...Rasa cam suara dya Aooran Aziz dah... hahaha.. Yang tak menahan bangun pagi2 check inbox mesej kot2 la ada mesej tak  dari dya or misscall.. *kan dah kantoi x bangun subuh* ishy2..sambil geleng kepala .. Sentiasa alert kalau ada cerita pasai dya.. pantang jer sebut nama dya, terus muka blushing... wakakaka... Ni yang paling best, apa2 yang dilakukan & di mana saja berada, si dia sentiasa dalam ingatan..  * sampai dok baca blog aku ni pon dok terbayang dya * kahkahakhakhakah... ayoyo kantoi!!








dipetik daripada mutiara kata cinta :-



" Setiap orang mempunyai rasa cinta tapi tak semua orang dapat merasai cinta. Setiap orang pernah bercinta tapi tak semua mampu nak mengecapi bahagia...."




Aternya kome anchaner nak kecapi bahagia kalau hubungan cinta kita dengan Allah tak jaga... kuakuakaua.. %&8*%  Emm cer tengok balik, adakah kita sanggup menghabiskan duit kita kepada jalan Allah macam mana kita menghabiskan duit beli topup?? Adakah kita rasa bersalah bila subuh kita tak solat dan tidak takut nikmat yang diberikan akan ditarik?? Adakah Allah sentiasa dalam kotak pemikiran kita??? *over, dah macam uztazah Dato Siti NuR Bahiyah dah...* emm tepuk dada tanya selera...



Maybe thats one of the reason kalau bercinta tapi kecundang di tengah jalan.. tidak berakhir seperti ending2 dalam drama korea.. wakakaka :P >.<'.. Insyaallah andai kita bercinta / berkawan kerana Allah, suatu ketika kecundang kita masih lagi mampu bangkit dan terus berjalan serta tersenyum seolah - olah tiada hari  semalam.. 




Dan muncullah mutiara kata macam ni :-)



" Cinta adalah ketika dia mencintai orang lain dan kamu masih bisa tersenyum sambil berkata ' aku turut bahagia bersamamu' "..



 waa sweetkan..(^-^)




Sekiranya dya pergi, tidak perlu bersedih kerana Allah pasti akan menggantikan yang lebih baik, insyaallah :-)



"Sesungguhnya di kalangan hamba-hamba Allah itu ada satu golongan,mereka bukan dari golongan para nabi ataupun syuhada',tetapi para nabi dan syuhada' mencemburui mereka,tempat mereka di sisi Allah s.w.t. Kata para sahabat, khabarkan kepada kami siapa mereka? Rasulullah S.A.W bersabda: "Mereka adalah satu kaum yang saling cinta-mencintai kerana Allah, bukan ada hubungan saudara-mara di kalangan mereka dan juga bukan kerana kepentingan. Demi Allah, di wajah mereka ada cahaya dan mereka di atas cahaya. Ketika manusia takut, mereka tidak takut. Ketika manusia bersedih, mereka tidak bersedih. Dan mereka berkata, sesungguhnya wali-wali Allah tidak takut dan tidak sedih."














Akhir kata, jatuh cinta bukanlah satu jenayah tetapi  yang menjadi kesalahan apabila nafsu mendahului berbanding akal... Bak kata Nabil. " lu pikir la sendiri, assalamualaikum" *amboi yang dok habaq pon 2 X 5 ja...ngeee~~ * hehehehehehe ::::))))))





>3 LOL >3

soMbOnGNyER!!!

Assalamualaikum...hiii!!!

Selamat pagi `-'... Indahkan pagi sabtu, waa pagi yang menyenangkan tapi tidak bagi aku... ::( Aku kena kerja.. eee rasa malas gila pagi ni nak bangun..=.= *kunk x masok keja bangunan taK leh siap pulak... wakakaka :P*.... Okai yer hari nak taip macam karangan sebab aku dapat kritikan yang tak wapa nak membina...kuakuakua... ^^  Ada ke patut hamba Allah ni cakap ' Boleh tak tolong cerita bagi panjang lagi?? Citer dah nak sampai klimaks dah tapi aleh2 ending dya cam  tu jer' ... hey parayapa, kalau nak baca panjang - panjang nuh baca la novel,, dya ingat aku ni Aisya Sofea, SiTI Hasmizah, Damya Hamna yang nak mengarang panjang-panjang... hahahaha...ee sabo je la... =D.. Yang paling tak menahan dikutuknya lagu background blog aku.. hey parayapa ni lagu aku ngan cr kot... wakakakakaka... Okai disebabkan "pujian" tu, aku tukar lagu Muara Hati kepada Everything I Need...haa ni lagu tema aku ngan   *emm garu kepala sambil pikir* ah ngan sapa - sapa je la... hahahaha... o.O.



Ni la orangnya yang selalu memberi kritikan yang tak wapa nak membina.. wakakaka.....


Nak ambik kesempatan nak tunjuk anak aku yang paling nakal gilarrrrr, NIK ALIA NATASYA.. jenuh melayan..-.-

dah macam nak menyanyi laguNegaraku dah... hahahahaha
 >.<


Okay stop pasal membebel!! heheehe,, lupa pulak nak cakap tajuk ari ni...*asyik bebenor membebel* Hari ni aku sebagai adik yang tak berapa nak penyayang dan prihatin terhadap kakaknya ingin mewakili meluahkan perasaan.. hahahaha... Emm kesian kak da kena cop sebagai SOMBONG!!.. wakakaka.. kesian la sangat...Hampa taw balik ja kerja teros tanya aku cam ni    "kak da sombong ka atak??"  " muka kak da nampak sangat ka sombong?"....  Adooiii letih habaq hang nak jawab soalan yang sama dari petang sampai malam..*sampai mata aku pejam larr..*  Tapi aku layan je lar, kunk sat g aku dah x boleh wat loan.. ni lar satu - satunya bank yang aku pinjam tak kena bayar balik... hahahahahaha ><










Nampak tak senyuman manis ni... haa ater cam na la kena cop SOMBONG...  asiiihhyy aku pon tak taw lar.. Okai k.da ni sebenarnya seorang pendidik..  Sangat2 workhorlic dan bagi dya setiap tanggungjawab yang diamanahkan harus ditunaikan dengan jujur dan amanah... dalam erti kata lain skema + nerd... heheheehe..   Tegas dalam hal - hal yang melibatkan kerja ni.. Nampak je muka naif cam ni tapi sekali hangin keling dya datang,,  fuuhhh ketaq jugak la lutut ni.. 




Maybe dikatakan SOMBONG sebab kurang senyum..  Tapi dipikir - pikirkan balik takkan la tengah jalan sorang2 nak renyih, takkan la tengah drive nak kena merenyih kat trafiic light baru dikatakan tidak SOMBONG..  salah ni pemahaman orang disekeliling..   Dekati ---> Berkenalan ---> Berkawan ---> then baru judge sama ada sombong ke tak..  Ni tak men sebat ja nak kata kat orang...  Ada ja nak komplain ni tak kena nu tak kena.. Hey hellooOo!! nobody is born to be prefect okehyy!!  Dah nak wat cam mana stail muka cam tu, xkan la disebabkan nak puaskan hati semua orang nak kena pi Korea wat pembedahan plastik jadi muka cam Yoona (gg), Bora... *Kunk sat g Lee Min Ho 'tersangkut' pulak... wakakakaaka... *






haa ni dah terlebih la pulak mesraaa.. dah macam iklan fresh & white dah.. hahaha
:P






okeyyy!! macam ni cun!!hahaha.. baru la x sombong 


Hidup ni biasalah pelbagai asam garam yang terpaksa dilalui kalau nak wat kebaikan... Oleh itu, kesabaran dan keikhlasan yang tinggi perlu ada dalam diri masing2... Cer nak wat jahat confirm2 senang jer...  So ni lah cabaran seorang pendidik di mana bukan sahaja mendidik anak2 tapi terpaksa mengubah mentaliti2 yang tidak brubah seiring dengan arus pemodenan negara.. Negara kita pon dah maju *siap ada Legoland, yang pertama di Asia Tenggara* takkan la pemikiran  kita masih lagi 'katak di bawah tempurung'... Maw kata kalo bab2 fesyen, laju ja tapi bab2 len lembab mengalahkan kura2.....









Akhir kata, *dah macam karangan spm dah* hargailah para pendidik di luar sana kerana mereka sedaya upaya memberikan yang terbaik.. Bukannya pujian atau penghargaan yang diharapkan atau diraikan.. Cukuplah sekadar dengan menghormati dan menghargai segala usaha mereka untuk memberi didikan yang baik kepada anak2... perrgghhh cayalah syuhada!!*renyih sorang2* wakakakakaka..




>3LOL>3

HARI2 KU GENGSTER!!

assalamualikum.. hiii!!




Gengster an muka Patrick???
 kahkahakah... 
haa lagi gengster muka aku... 
Ni la muka aku time ABC
'Allah bagi Cuti'....
 adoii memang time ni aku tak boleh nak control aku punya emosi.
.*ingat emosi aku ni ada remote control yang boleh dicontrol... hehehe..*

Jadi pompuan ni quite rumit sikit la...
 Macam2...
 aiiii ni kalau dah kahwin ni confirm2 la laki aku jadi mangsa... 
hahaha..
  * mintak2 la laki aku cam syamil ke (nazim othman) / adam ( aaron aziz ), layan jer karenah..*
haha.. melampau aku punya wish...

sempat g adam hawa<3


sudah2!!
sebelom aku wat keluar semua watak2 novel,
 haa jenoh nak melayan.... 
Nak share ngan korang apa itu
 senggugut a.k.a PMS ??



Sengugut ni terbahagi kepada dua
 iaitu 
sengugut primer dan sengugut skunder...



Primer :

 --> Kalo remaja macam aku ni  masih sengugut akan kurang apabila mencapai usia 20 an 
--> boleh setel ngan kahwin dan lahirkan anak.. kahkah.. rasa lawak jer yang ni... 

Skunder :

haa ni yang x nak
ni terpaksa mengizinkan:(
--> Bila someone tu ada  'ENDOMETRIOSIS'
  *aku pon tak tahu apa ni*..

-->ENDOMETROSIS ni boleh menyebabkan sukar untuk hamil dan kerap mengalami kekuguguran.. *bahaya ni, risiko untuk dimadukan tinggi... ngeeeee ~~~~~*









Tiada ubat yang khusus untuk penyakit ni..
 Cuma hanya boleh mengurangkan kesakitan yang amat...

sakit habaq hang



Contohnya :

      >>makan panadol 
      >>mengamalkan beberapa petua dan amalan yang diamalkan.....


Letihkan jadi pompuan..
 hadoiii doiii yang amat la letih ni...
*mula dah merungut*...
 okay kaum hawa.. 
opps!! bkan kaum hawa la tapi aku,
 orang len dah paham aku ja yang wat2 tak paham..wakakaka.. 
 Sesungguhnya apa yang terjadi dan berlaku pasti ada hikmah
 untuk hamba-Nya kerana 
Allah S.W.T Maha Penyayang... 



Bak kata Najwa Latiff, 
      " Setiap yang berlaku pasti ada kebaikannya, 
harus pejam mata dan cuba apa saja "....
:P



<3LOL<3



sumber :

  1. dan diolah menjadi nurkilan syuhada punyer....

DECEMBER

assalamualaikum!! hii!!!

Minggu ni banyak update blod sebab x ada kerja nak wat office.. 
hehehe...
 Bukan aku curi tulang yer, bos yang x nak kasi kerja..
 hehehe ...
^_+..
 okay ari ni nak share pasal 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



jejejeng.... >_<








RAHSIA BULAN 12... 

*esklusif untuk bulan 12 jer yer sebab aku lahir bulan ni.. hehehehe*

Setelah aku menjalankan siasatan
macam detective conan  
dekat internet...
aku telah mendapati bahawa sifat bulan
 disember a.k.a copricorn 
macam ni : 





yG bEz nYeR*****



--->Seorang yg aktif dikalangan rakan-rakannya, menjadikannya seorang yg     terkenal.
      *yang ni aku x sure *

--->Sangat pendiam, konservatif dan pasif. 
      *emm btoi la kot, diam waktu lapaq*

--->Bertanggungjawab dan sangat bermoral. 
      *ya!! yang tu saya*

--->Seorang yang boleh dipercayai. Biasanya adalah penyelesai masaalah. 
       *sambil garu kepala.. no komen *

--->Tidak akan mempermainkan orang lain.
      *yang ni memang pasti*

--->x pandai berpura - pura 
       *i'm not born as an actress ok!!*

--->bercita - cita tinggi 
      *meet my luvly cr*

--->suka lawak n berfikiran logik 
     *hahaha*

--->bersifat patriotik 
      * bak kata ayah mertua aku Dato Najib :1 MALAYSIA *

--->sangat2 jujur, amanah & bertolak ansur 
       * boleh la ni kalo nak jaga bab2 duit ni *

--->x ego walaupun harga diri sangat tinggi 
       * ehem3..8) *



haa terkejut kan??.. 
hahaha..
well..
*bangga diri jap* 
bulan 12 memang cam ni...
 kahkahkahakah...
:P
emmm tapi
 bila ada positif mestila ada negatifnya..
 * ni yang x syok ni =_=' *








kureng ##$$$@@###



--->Kadang-kadang kabur dalam apa dilakukannya.
      *em, btoi la kowt*

---> Disegi luaran nampak kuat tetapi sebenarnya seorang yang berhati lembut. 
       *eeeiiiuuu,macam x sesuai jer ngan aku lembut*

--->Sangat berhati-hati dan percaya kepada perspektif diri yang kuat dan ini akan menyebabkan hilang sesuatu peluang. 
      *entah*

---> sentiasa tercari-cari dan sibuk melihat-lihat sesuatu, kadang-kadang tidak tahu apa yang anda cari sebenarnya. 
       *yang ni memang selalu*

--->cepat marah
      *hobi*

--->sikap kurang bersabar dan tergesa - gesa
      *tabiat*

--->perangai yang berubah
      *normal la tu*

--->benci pada kokongan
      *yess!! exactly*


Sama naik positif ngan negatif.. 
hahaha..
 korang ada??
 x ada an.... 

okay, actually benda ni just guide kita jer.. 
yang menentukan siapa kita adalah diri kita sendiri.. 
believe with yourself n insyaallah one day u'll will feel that
 " dunia ni ana yang punya".
hehehe


<3LOL<3

WaRnA WArNi??

assalamualaikum... hiii!!!


Again... 
kita jumpa lagi... 
hehehe.. 
^-^...
 Mood ari ni sangat2 baik...
sebab baru isi minyak.
kahkah

Emm hari ni nak 
introduce orang - orang 
yang telah mewarnai hidup aku.. 
hahaha... 






Ni kawan2 yang paling lama aku kawan..
Masok 4 tahun aku kenai ngan depa..
 Depa la racun n depa la jugak penawar...
 hahaha...
seriously, aku memang tak sayang gila2 ngan depa.. 
hahahaha
 ~_^ 
Sapa yang kawan dengan aku automatiknya akan jadi kawan dya orang n sebaliknya lar.. 
Yang beznya kami still satu poli g kecuali budak ni otak bisnes apat... 
hahaha..
:P





Ni jiran - jiran yang paling2 bangang n sporting abes....
 hahahaha...
 Rindu gilar ngan kenangan ni.. 
Sanggup redah hujan p bukit kayu hitam.. 
hahaha







Haa ni geng kelas  DUB..
 muka nerd ja kan... 
hahaha..
=.=
 Ni baru sem 1, thats y la muka skema.. 
kahkahkah 
:P





gegurl Dub

Yang ni waktu kat kl.... 
Bez!! 
Ni semua gegurl kelas DUB yang 
hot + nakal + buaih +  gilar.. 
kahkahkahahkhakha... 
* hot la sangat *...
 ahhh whatever T_T....

Semua ni boleh sekepala sebab
 kita orang men redah jer law nak wat apa2..
 x kisah la dok kat mana pon.. 
men sebat jer..

Kita orang punya riuh sampai tauke motel ni nak halau kami 
* x padan ngan apek tua ada hati nak wat gengster,
 dya x taw semua2 ni geng kak yong kowt.. 
hahaha* 
 ah, ada kita orang kisah...
 kahkahakah...
:P




okay.. 
terima kasih kepada semua 
yang pernah mewarnai hidup
 NOOR SYUHADA ZABIDI  
a.k.a budak comey..
 hahaha.. 
Even tak mention dalam ni x bermakna aku lupa, 
sebab aku punya otak n 
hati yang selalu memikirkan & merindui semua yang pernah muncul dalam hidup aku..
 even hanya sementara...
* ayat aku selalu x pernah x boleh blah... hahaha *
Tak kisah la korang panggil aku atak, acu, syud, mon, @ syuhada
 yang pastinya
 NOOR SYUHADA ZABIDI  saranghae  all of u.... 

thank you!!!

+ or -

assalamualaikum... hiii!!

cuti dah berlalu.... 

Hari ni nak update pasal persoalan blog yang lalu.....

Rasa - rasanya positif or negatif ?????

 sebelom tu nak tunjuk ni la 

bahan - bahan dya 

yang aku beli sampai 2 jam tu...

benda simple ja kan tapi ambik masa grrr =.='
x taw la nak cakap apa kat anak dara ni..
 hahaha



-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


 taddddaaaaaa !!!


suprise3!!!











tengok luaran memang macam positif 

tapi sebaliknya hampeh... 

eeeee btoi la pepatah Inggeris 

" don't judge book by it's cover".... 

hahaha

sama la yang di atas ni..

adesss!!

tak beku pon.. 

apa kejadahnya.. 

 grrrrr =.='

ee aku x menderhaka pon kat resipi ni...

 sejibik kowt aku ikot...

dah la tak jadi kena pulak kritikan dari 

chef2 yang tak bertauliah...

eeeeee...

malang gilar...

-.- 
hahaha

apa2 pon yang tu lah pengalaman

emmmm next time i cuba lagi... 

tengok jadi ke x??

 kalo faillll lagi memang aku ni

 tak ada bakat la dalam bab2 dapur ni...

 hahahaha..

*alar, x leh la jadi calon menantu yang baik cam ni*
hahahahaha..











p/s : awak, saya dah wat cam na saya janji kat awak... tapi malangnya awak x sempat nak tengok..~~.. :'(




 <3 LOL<3


BeTuL kE boHoNg??

assalamualaikum .. 

hiiiiii!!


 Minggu ni boleh dikatakan agak best

 sebab cuti 2 hari...

 hehehe..  


Sebelom 2 nak wish

 Selamat Menyambut Hari Malaysia...

 *wat semangat merdeka leh... 

Of course i semangat 

i kan anak Malaysia.. 

hehe


Memandangkan cuti 2 hari so 

aku pon mula lah terpikir 

nak wat apa yer

 bagi mengisi kekosongan hari cutiku.. 


aishy 

takkan asyik membuta jer?? 

dah borink aktiviti tu..

 hahaha.. 

so aku pon mula la

 niat nak belajar wat kek... 

hahaha.. 

terkejut an?? 

haa jangan kata ampa terkejut

 usus dalam perot aku lagi la,

 siap musykil lagi dengan otak aku ni.. 

betol ka tak otak ni pikir?? 

hahaha...


aku search la kat internet 

kek apa yang tak guna oven..

 alih2 aku jumpa yang ni

OREO CHEESECAKE 

so aku sebat jer la yang ni.. 

hahaha...


 Macam mudah jer bunyi dya...

Fuhh!!

 dengan lafaz bismilah

 aku pon mula lar menyalin resipi...

 hahaha...

 eeiiiiiuuuuu,

 yang tak leh blah dya,

 dya punya bahan langsung 

aku tak pernah dengar... 

haa sudah aku cakap... 

tapi 

demi tak 

menghampakan

 harapan rakyat Malaysia 

*mula dah over* 

akan ku sahut cabaran dya...

 haaha...


Petang jumaat tu, 

aku mula la cari bahan dya kat 

PACIFIC

sebab kedai kek tutup... 

time aku nak beli jer tutup 

aishy rugi tol la kedai tu..

tahu kenapa rugi?? 

sebab

 terlepas peluang tengok awek cun... 

hahaha.. 

macam tak masok akal ja kan statement aku.. 

hahaha... 

whatever!!

(T_T)


Cari bahan pon dah dekat 2 jam... 

baru cari bahan nak wat kek, 

cer 

cari bahan nak

 wat rendang pulak

 confirm2 sehari aku kat market tu.. 

hahaha...

al maklumlah wanita berkejaya 

memang cam ni.. 

kikikiki!!!


Setel bab beli - belah, balik umah teros wat.. 

semangat der!!!

 hahaha.. 


petang tu dapur kat umah,,

 riuh ngan aku sorang...

 yelar cari barang ni, 

barang nu tak jumpa..

dah macam Masterchef dah...

 hahaha... 


ater kome,, 

cam na la nak jumpa barang tu, 

masok dapur bukak periuk, 

cedok nasi pas tu ngap... 

mana la nak tahu 

benda alah tu dok kat mana....

hahaha..


Setelah satu jam 

aku berhempas pulas

 akhirnya...

hahahahahaha

*gelak jahat sikit*

?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?




Adakah aku berjaya hasilkan??

OREO CHEESECAKE O.M.G??

Adakah sedap??

Nantikan keputusan 

dan 

reaksi orang yang makannya...

hehehe


bersambung.....
<3LOL<3