CInTa

assalamualikum..hii!!!



"Jatuh cinta lagi
lagi2 ku jatuh cinta"



Emm okai sudah3, kunk hujan lebat lagi... gilar ka apa aku ni tiba2 ja nyanyi... hahaha.. agak la!! mananya aku tak gila, aku ngantok nii..=.='.. so daripada aku tidur biaq aku update blog aku.. wakakakaka... Nak merapu apa lagi yer pagi2 nie.. *pekena nasi lemak + teh tarik, perrgghhh sedap gilar wehy...hahaha* Sebelum tu welcome October and good bye September... mOGA2 bulan ni lebih dari bulan sebelum ni.. waa semangat (T_T)'  BILA AKU JATUH CINTA... *omg3, syuhada jatuh cinta?? unbelievelable *  hahaha..








BILA AKU JATUH CINTA??... *jap nak pikir*  emm tahun lepas.. wakakaka.. x ada lar ni nak share ngan korang pasal C.I.N.T.A.... C.I.N.T.A ni Carilah Ia Namun Terimalah Adanya .. credits to Anas Zubir ( y ) * ayat tak menahan, cering chek weii bulu roma nak taip ni.. hahaha * 



Bak kata LJ, 


 " kau sempurna bagi ku tak kurang sesuatu, kau terima  apa ada ku,,ku sempurna bagimu tak kurang sesuatu, Cinta bersatu..."








Hurmm.. bila kita jatuh cinta kepada seseorang tengok gambo dekat fb, tweeter pon jadi lar... Daripada  tak leh tengok langsung compare zaman dahulu tengok bumbung pon jadi lar... wakakaka... Sanggup habiskan duit beli topup semata - mata nak dengar suara...Rasa cam suara dya Aooran Aziz dah... hahaha.. Yang tak menahan bangun pagi2 check inbox mesej kot2 la ada mesej tak  dari dya or misscall.. *kan dah kantoi x bangun subuh* ishy2..sambil geleng kepala .. Sentiasa alert kalau ada cerita pasai dya.. pantang jer sebut nama dya, terus muka blushing... wakakaka... Ni yang paling best, apa2 yang dilakukan & di mana saja berada, si dia sentiasa dalam ingatan..  * sampai dok baca blog aku ni pon dok terbayang dya * kahkahakhakhakah... ayoyo kantoi!!








dipetik daripada mutiara kata cinta :-



" Setiap orang mempunyai rasa cinta tapi tak semua orang dapat merasai cinta. Setiap orang pernah bercinta tapi tak semua mampu nak mengecapi bahagia...."




Aternya kome anchaner nak kecapi bahagia kalau hubungan cinta kita dengan Allah tak jaga... kuakuakaua.. %&8*%  Emm cer tengok balik, adakah kita sanggup menghabiskan duit kita kepada jalan Allah macam mana kita menghabiskan duit beli topup?? Adakah kita rasa bersalah bila subuh kita tak solat dan tidak takut nikmat yang diberikan akan ditarik?? Adakah Allah sentiasa dalam kotak pemikiran kita??? *over, dah macam uztazah Dato Siti NuR Bahiyah dah...* emm tepuk dada tanya selera...



Maybe thats one of the reason kalau bercinta tapi kecundang di tengah jalan.. tidak berakhir seperti ending2 dalam drama korea.. wakakaka :P >.<'.. Insyaallah andai kita bercinta / berkawan kerana Allah, suatu ketika kecundang kita masih lagi mampu bangkit dan terus berjalan serta tersenyum seolah - olah tiada hari  semalam.. 




Dan muncullah mutiara kata macam ni :-)



" Cinta adalah ketika dia mencintai orang lain dan kamu masih bisa tersenyum sambil berkata ' aku turut bahagia bersamamu' "..



 waa sweetkan..(^-^)




Sekiranya dya pergi, tidak perlu bersedih kerana Allah pasti akan menggantikan yang lebih baik, insyaallah :-)



"Sesungguhnya di kalangan hamba-hamba Allah itu ada satu golongan,mereka bukan dari golongan para nabi ataupun syuhada',tetapi para nabi dan syuhada' mencemburui mereka,tempat mereka di sisi Allah s.w.t. Kata para sahabat, khabarkan kepada kami siapa mereka? Rasulullah S.A.W bersabda: "Mereka adalah satu kaum yang saling cinta-mencintai kerana Allah, bukan ada hubungan saudara-mara di kalangan mereka dan juga bukan kerana kepentingan. Demi Allah, di wajah mereka ada cahaya dan mereka di atas cahaya. Ketika manusia takut, mereka tidak takut. Ketika manusia bersedih, mereka tidak bersedih. Dan mereka berkata, sesungguhnya wali-wali Allah tidak takut dan tidak sedih."














Akhir kata, jatuh cinta bukanlah satu jenayah tetapi  yang menjadi kesalahan apabila nafsu mendahului berbanding akal... Bak kata Nabil. " lu pikir la sendiri, assalamualaikum" *amboi yang dok habaq pon 2 X 5 ja...ngeee~~ * hehehehehehe ::::))))))





>3 LOL >3

No comments:

Post a Comment