MY FAMILIA


assalamualaikum.. hiii!!

Lama tak update blog.. Hee bz bebenor minggu ni sampai tak sempat nak blogging..  Ni pon mabuk daging pon tak hebeh g .. heee .. >< *as usual ayat aku memang x leh blah* hahaha.. Pagi khamis yang indah ... hehehe >3.. Pagi2 ni nak share " dis my familia " Banyak2 raya, raya ni la sempat buat photoshoot sama2 ... ee kalau tidak hammmperrrhh ... Ni pon tak cukop chorum,, sorang g tak balik... * ee yang tu gila kerja sungguh raya2 pon nak keja.. heeee *  ><




Ahh lupakan!!  Haa ni la familia aku.. (^-^)


4 madu - 
haa abg chik gagah nak dok tengah2 jugak .. 
aa ni la makannya... 
+.+



tersesat sorg.. heee >.<
nak jugak menyibuk...!!



yang ni semua salah cameraman,, 
ambik gambo x pandai.. heee ><



haa ni kalut bak hang nak p tengok lembu
(~_^)



cute --> cuter --> cutest--> most cutest
hahaha..
/!_!/



ni pasangan pengantin yang tak berapa nak baru... 
heee >3>3>3





 Haa ni la ahli sebenar keluarga pak bidi.. 
insyaallah akan ditambah lagi ahli2 dya.. hahahahaha
amin3... >3>3>3

{~_=}


Setakat tu jelar yang boleh dikongsikan.. okk insyaallah ada masa kita berblog lagi yer...*waa hari ni bicara aku sopan bangat* kahkah... Tiada benda yang lebih membahagiakan bila berada bersama yang tersayang.. yees damn luv u alll !!!!  

SALAM ZULHIJAH *_*

>3LOL>3

RAYA3

Assalamualaikum .. hiiii!!!




Dah tak  sampai wapa jam lagi , seluruh umat Islam bakal menyambut Selamat Hari Raya Adha .... Alhamdulilah :) Hari ni sangat2 murah rezeki ... Bos aku bagi duit raya dan dapat lunch free ... hehehehe ... Haaiii untung gila badan ni ..  >_^ .... Ko ado?? x ad an?? hahahaha ..


Okay2 sudah ... Juz nak wish kat semua Selamat Menyambut Hari Rya Aidiladha dan Selamat Berbuka Puasa kepada muslimin dan muslimat yang berpuasa (^_^)





*Lembu ni tak tahu yang jangka hayat dya tinggai wapa jam ja lagi ... hahahaha*



*SyUkUr dEnGaN Ap yAnG KAU bERIKaN,, alhamdulilah ^.^*

MY FAV.

ASSALAMUALAIKUM... HIII!!!

Hari ni tak nak membongak banyak ngan kome2 ... Nak share ngan kome2 pasal lirik lagu Ft Island a.k.a abang angkat aku .. kahkahkahkah (~_^) .. 


" every single second that I have, 
i wish that i've chance to wish ,
n i hope my wish will be your wish"

* berapa banyak wish la .. hahaha *




Dari pagi sampai la ker malam aku asyik dengar lagu ni jer.. dah macam obses dah ngan lagu ni.. Haaa nasib bek obses kalo abesiti kan dah haru.. hahahahahaha ... :p ... Jom layan ramai2... hahaha,, nak dengar lagu dya, sila pergi ke YOUTUBE then tekan I WISH....





I WISH ^^ BY FT ISLAND...


You’re so pretty, I want you
You’re so nice, I want you
I usually don’t look at girls
but why am I acting this way, like a fool?


Every single day, I only think of you
Even when I close my eyes, I only think of you
Each time I see you,
my heart trembles and I can’t breathe 




Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh my love
I wish your love was me
uh uh uh uh uh uh
Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh, love me
I don’t wanna be alone anymore
uh uh uh I love you


Even when I’m meeting someone else, I only see you
Even when I’m thinking about something else, I only see you
Even when I see someone else, I have no interest
Why am I acting this way, like a fool?


I guess it’s love, I can’t catch a wink of sleep
I guess I love you, I keep thinking of you
When I meet you,
I get happy like a kid


Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh my love
I wish your love was me
uh uh uh uh uh uh
Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh, love me
I don’t wanna be alone anymore
uh uh uh I love you

I love you, love me, believe me, believe me
I can do anything for you uh uh uh

No matter how much you try to find someone special
No matter how much you try to find someone like me,
there won’t be anyone else

Can you see my heart? Can you hear my heart?
Please accept my pure love oh
I’m here, waiting and waiting for you
I only love you alone


Baby, I wish it was you, I wish it was so
Love me love me, oh look at me
I wish my other half was you
uh uh uh uh uh uh
Baby, I wish it was you, I wish it was so
Love me love me, oh I love you
If it’s not you, I don’t wanna be in love
uh uh uh I love you

Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh, love me
I don’t wanna be alone anymore
uh uh uh I love you





Yang tu je la yer sempat nak membongak ngan kome... 
waa dah macam2 campuran bahasa negeri aku dah cakap... hahahahaha..
well kita kan 1MALAYSIA...
HEHEHEHE (>.<)'




KAMBING a.k.a GOAT

assalamualaikum... hiiii


Rindu gila nak update blog .. Siyesly aku pon x taw apa yang hari2 aku wat sampai x sempat nak update ... bajet cam handle projek berjuta an padahai hareeeemmmmmm  tak pon macam ada anak 10 orang nak kena jaga an ?? .... hehehe 0-0 * Nampak tak kepropaanganza aku..* hahaha ... emm tak payah uji akal memang propa ja lebih..... :P

Mmmm nak cakap apa yer kali ni ??? jap nak pikir ... Haaa nak share ngan korang pasal KHASIAT DAGING KAMBING ....  Sahih tak taw an khasiat dya ??  Ater kome asyik bebenor nyebut 'busuk cam kambing' tak pon ' senyum kambing' ... hahahahahaha...... 
Cam gini haa.... :p .... 



tomey an?? ~_^


Wat muka tomey tu tak bagi orang sembelih la tu .... hahahahahahaha .... ^.^...  Ada la hamba Allah minat gilar dengan daging kambing ni ..  Aku pon nek heran jugak la cam na leh suka daging kambing ni ...  Aku makan sakit kepala kot der .. ***** berbintang - bintang aku dapat ... emm dasar tapak sulaiman toi ..~_^ hahahahaha ...  So aku pon search la kat internet ala cam biasa  keja kan tak ada ....  hahahaha T.T.....

Rupa- rupanya daging kambing ni banyak manfaat dya .... *emm patut la Patrick suka* Antaranya, dapat memanaskan badan ... Kome2 taw kat negara China , kambing ni memang fav. dya orang waktu sejuk .... emm memang tak la kat Malaysia ,, bukannya ada musim sejuk pon ... poyo je lebih .. kuakuakua :P ... 

Daging dya jugak baik untuk mengatasi masalah jantung ... Daging kambing ni lebih mudah dihadam dan mempunyai rendah kalori .... * Yang ni sesuai la untuk orang yang menjaga kesihatan * ....


nasi arab ler ....  (^_^)

emm sedap an ?? aishhyyy kecur liur la pulak!!!!! 

Pencegah darah tinggi dan obesiti ... Yang ni aku macam pelik ... anchaner boleh cegah pulak sedangkan selalu kita dengar orang yang ada darah tinggi tak leh makan ???..  aishhyyy ..  
was2 aku .. hahahaha...

Ni penjelasan dya :


Kolestrol kambing boleh menguraikan kolestrol dalam darah yang menjadi punca kepada penyakit darah tinggi. Kolestrol kambing yang menguraikan darah yang tercemar dengan kolestrol tepu akan menyebabkan isipadu darah meningkat. Pesakit darah tinggi yang mengambil daging kambing akan mengalami gejala penguraian akibat peningkatan isipadu darah seperti pening. 

Walaupun daging kambing bertindak sebagai pengurai protein yang terbaik, tetapi pesakit darah tinggi yang tidak tahan dengan kesan pembongkaran penguraian ini dinasihatkan agar tidak mengambil daging kambing sebagai terapi. Tetapi bagi mereka yang tidak mengalami masalah tekanan darah tinggi dinasihatkan agar mengamalkan pemakanan daging kambing untuk mengelakkan penyakit darah tinggi. 

Lemak di bawah permukaan kulit terbentuk akibat kolestrol yang gagal dicerna oleh hati. Ia akan menyebabkan masalah obesiti (kegemukan) jika terdapat dalam jumlah yang banyak. Pesakit obesiti yang mengambil daging kambing akan mengalami masalah tekanan darah yang tidak stabil dan turut mengalami pening kepala akibat kesan pembongkaran kolestrol tepu oleh kolestrol kambing. Selain itu, daging kambing akan membakar lemak yang berlebihan dalam badan. Kesan pembakaran lemak akan mengakibatkan gejala pembongkaran seperti panas badan, berpeluh dan telinga berdengung.

#copy paste yer maklumat ni.... >.<

emm okai banyak lagi khasiat daging kambing ni ,, antaranya mencantikkan kulit dan dikatakan boleh meningkatkan rasa kasih sayang .. Haa yang paling penting daging kambing ni merupakan makanan kegemaran Rasulullah s.a.w . ... 




Okai la kome penat dah membongak ngan kome2 semua ... 
hahahaha ... 
Nanti ada masa kita membongak lagi yer ...
 hahahaha >_^






>3LOL>3


gua punya meroyan!!

assalamualaikum... hiii!!!!

Gua punya meroyan.... gangter kan tajuk aku kali ni... lu hado?? x ad an... ok! stop mengila sorang2...Malam niie aku tak tahu kenapa tiba2 aku nak meroyan jiwang jap... hahahaha... Nie mesti terpengaruh cerita kat tv.. Yelar kome dari petang aku balik asyik tengok  luv story jer... Keja semua terbengkalai gara2 rancangan tv.. *nampak x permainan malas dya macam mana * hahaha :P l" Bayu Cinta Luna --> Julia --> Mimpi Cinderella --> Adam Hawa --> Saiful Nita --> Sister Pearl --> Cinta Fitri"l ... Haa mananya aku tak meroyan.. hahahaha... aiii pengaruh tv betoi la... *ok, x nak ngaku salah diri* ... :3 >T_T<








Cinta itu di dalam hati.... Pemiliknya sahaja yang boleh merasai kemanisan, kepahitan, keindahan, dan kepahitan yang tiada tandingan..... Sesuatu perasaan yang tak mampu diungkapkan dengan kata2, hanya  dapat dirasai.. <3 
* ayat tak menahan*











Tidak perlu membuat sidang media, 
tidak perlu tukar status di fb @ tweet dan tidak perlu menonjolkan diri bahawa hati anda telah dimiliki oleh si dia.... <3
*kiranya x yah jadi public figure lar .... kuakuakua * :)














Jika benar wujud cinta antara mereka, orang sekeliling dapat merasai kutulusan, keikhlasan dan kepercayan serta kesetiaan cinta mereka like romeo and juliet... hehehe ^_~ *gilar ke apa aku ni.. aisshhyyy*






N tiba2 aku teringat lagu Taylor Swift
 " u'll be the prince, and i'll d princess this is a luv stories, baby juz say YESSS "..  
hahahahaha.. sasau dah aku rasa malam ni
Otak aku cakap jangan hati aku pulak kata taip la lagi.. 
haa sudah..
Layan kata hati, aku nak tidoq koi wapa?? 
Besok keja ZzZzZz...







<3LOL<3

PMR


assalamualaikum.. hiii!!!






PMR datang lagi.... 
SERANGGGGGG!!!!!
 hahahahahaa... 
mesti dupdapdupdap an calon2 PMR..... 
hahaha.. 
santai aja adik2.....
 *cece mentang2 kita tu dah lepas wat kemaih leh bagi nasihat*
 hahahaha... 







Kepada semua adik2 yang berusaha dengan sedaya upayanya, 
Insyaallah kejayaan pasti menanti...
Doa & Tawakal 
=.=







Last but not least *waa skiping ari ni*,,,
 Selamat Menjawab Soalan PMR kepada calon2 PMR 2012..
Semoga segalanya berjalan dengan lancar sepanjang minggu peperiksaan..
aminn  O.0
 teringat pulak zaman aku dulu nak jawab exam PMR,
 ketaq habaq hang.... 
Jenoh dok mengucap, tapi alhamdulilah semuanya selamat..... 
 :) >_<



<3LOL<3

kerna ku cinta kau


assalamualaikum..hiii!!
Hari ni nak share pasal lirik lagu yang aku suka...  Aku suka time korus dya..   memang sedap  macam nasi lemak kukus.. *over an*.... hahaha... lagu ni ost bayu cinta luna yang disiarkan di tv9 slot mutiara hati... hero dya memang hansome... :P.. i like ^.^ 

Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar

Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar

Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau
Kau

Korus
Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Jika kau tak percaya pada ku
Sakitnya aku
Jika kau lebih dengar mereka
Sedih hatiku

Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau
Kau

Ulang Korus
Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Kau tahu ku juga ingin denganmu
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau






credits to :
http://liriklagu.biz/lirik-lagu-karena-ku-cinta-kau-bunga-citra-lestari/

salah paham

assalamualaikum...hiiii!!!



Banyak2 hari, hari ni aku paling cuak gilarrrrrr r.... Macam nak koma sat pon ad *suka wat terok* dengar apa yang abang lan gtaw kat aku.. Kome taw apa yang abang lan cakap kat aku.. haa meh sini nak habaq... dya cakap cam ni... "syuhada, jom kemaih sikit2 office, lec poli nak mai".... korang rasa muka aku cam na?? 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Haa lebih kurang macam baby ni la tapi lebih cute... hahaha.... Macam mana aku x terkejut, tak ada pangggilan pon cakap nak datang n yang paling aku tak leh terima tu, awat x kol aku, kenapa mesti call bos aku??? kenapa99??? haaaaiiiiyaaakkkkk, memang aku sumpah seranah dah.... grrr =.='
Abang lan n kak timah cakap depa nak wat suprise kowt.... Ah aku cakap ingat ni deko bersama eric....nak men suprise2x.... eeeee!!



"SUPRISE!!! suka x, suka x ??? " grrrrr o.0... eee sabo je la mak!!





Aku pon kalot kemas office tu... fuhh penat kowt.. naseb baik abang Lan tolong jugak kalau x abessss aku...... Untung lar aku pakai seluaq ari ni boleh langkah panjang cikit... hurrrmmm... ><

Setel bab kemas mengemas, aku siapkan laporan aku yang tertunda sejak sebulan lalu... Gilar, benda apa la aku nak merapu ni.. * tu la mai keja update blog + fb jer,, ni la makannya...* 

Nasib bek la aku ada nota bos aku *t.q bos* bagi ditambah pula kak timah tolong bagi idea nak menipu.... wakakakakaka :3.... Akhirnya setel bab2 ni, aku pon menunggu je la bila la lec "kesayangan" aku nak datang...


Setelah lama aku menuggu muncul juga....Ketaq habaq hang..kalau la boleh rasa degupan jantung aku ni kalah michael shumaccer bawak kereta.... Ni muka aku cam ni bila tengok lec tu masok office aku....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ni bukan lec aku,
 lec poli aku mana ada yang muda + smart....
dalam erti kata len handsome la.. 
hahahahaha
*dalam hati je la cakap cam ni*

Dya perkenalkan diri dya.. " assalamualaikum, saya ........................ dari poli nak jumpa ********* untuk bincang *******"... lepas ja dengar ayat akhir dya baru aku boleh tarik nafas... fuhhh! lega...yang pastinya dya datang bukan sebab nak nilai aku... wakaakakkakakakakakaka... syok wehhhh.... semuanya salah faham... Pantang jer kalo ada orang call dari poli mesti cakap ada kaitan ngan aku... itu lar, x dengar abeh.. aaaiiiiiiii tanjat gegurl... kahkahkahkahkahkah...

Tapi apa2 pon makaseh lah yer sebab misunderstanding ni , aku setelkan aku punya jurnal... haaa ambik kauu tidak keja membuta ja kat office... hehehehehehe..






<3LOL<3









only a pic says....

assalamualikum... hiii :)







-if i could pull down the rainbow,
i would write ur name wi.it,
& put it back in the sky to let,
everbody know 
how colourful my life is wi. a friend like u..-








<3<3<3 : (^.^)








let the pic be my words,




<3LOL<3