december maybe

assalamualaikum

Dah december dah pon. waa cepatnya masa berlalu. tinggal 30 hari ja lagi nak 2013. emm entah sempat ke x nak ke tahun tu. Allahuakbar, *sambil melepaskan lelah *selama setahun ni macam2 dah aku lalui. pahit + manis + masin + tawar = sedih. aigooo entah apa la yang akan bakal aku tempuhi lagi sementara bernyawa. *asal sedih ja baru nak ingat mati, ni la orang Melayu*. aishyy letihnya Ya Allah. Semua yang berlaku ni disebabkan dosa yang aku lakukan. sakitkan hati mak abah, lawan cakap family. haa ni la makanan dya. Hurmm. Andai ni kifarah atas dosa2 yang aku lakukan, aku redha Ya Allah. Memang aku patut pon dapat. 

"Ya Allah berikanlah aku secebis kekuatan untuk aku bangun, berikanlah aku sedikit ketenangan untuk aku berfikir dan kurniakanlah petunjuk-Mu Ya Allah agar aku tidak lagi silap membuat pilihan dalam kehidupan aku serta jauhkanlah aku dari ganguan syaitan."- amin

Wahai Noor Syuhada binti Zabidi, bangunlah sebab masih banyak lagi benda yang nak diuruskan dan difokuskan. Apa yang penting bukan permulaan tapi pengakhiran.Yar itu lagi penting!! aku masih menantikan kehadiran 20.12.2012. Aku harap tarikh itu akan lebih bermakna dalam hidup aku. amin

assalamualaikum w.b.t
peace yeow 0_O

entah ap2 entah manusia ni

assalamualaikum

Dalam hidup ni memang sukar untuk kita puaskan kehendak semua orang. Serba serbi tak kena. Adoii memang letih menjadi seorang manusia.. Macam - macam ragam yang terpaksa dilalui. Bila kawan ngan orang ni, orang ni pulak tak suka.. Adooiii serba salah jadi.. Sampai sekarang aku cuba mencari solusi kepada soalan ni tapi entah tak dapat lagi jawapan dya. Aku dah cuba yang terbaik untuk puaskan semua orang sementara masih bernyawa. Jujur aku cakap aku bukannya jenis stok baik2 tapi at least aku cuba to be nice.. Nek trauma aku dengan manusia. Sampai satu tahap aku dah nak jadi orang yang tak berperasaan. haa nak riyau :'(.. x maw la cam ni.. Kawan baik2 tak boleh ka??

aku ni jenis suka kawan dengan orang yang aku rasa selesa. Hee tak semestinya aku rapat ngan orang tu aku ada perasaan, hee TAK LA.. Aku berkawan je lar.. Dah nama pon sesama MANUSIA.aku ni x mampu nak jadi pesaing n aku tak akan mengugat "kedudukan" sesiapa pon so relax x yah nak wat celapak sangat.. hee >,< "Ater kalo aku rapat ngan Panda x nak pulak cakap aku ad perasaan kat panda tu".. hee sabo je lar.. >< Segangster gangster aku ni, aku ada prinsip yer kalo bab2 "feeling" ni.. haa ingat men redah jer macam aku redah hujan... Setelah bermacam pengalaman yang aku lalui, aku jadi lebih berhati - hati kalo bab2 ni.

Aku cari orang yang betoi2 tahan dengan perangai aku. Aku tunjuk segala buruk aku n nasib la kalau dya tahan ke x. Kalo dya x mampu nak tahan dya akan tinggalkan kalo x dya akan stand by me..Segala kekurangan aku adalah keistimewaan kepada MR. 3K .. Aku bukan cari teman for fun tapi aku cari teman hidup aku. yER yang ni la aku cari sebenarnya.

So jangan la kaitkan aku dengan dunia hampa. Sikit pon aku x terniat or tergamak nak kacau dunia hampa. Jangan lah kacau dunia aku kalo aku x kacau dunia hampa. Ok fine aku minta maaf sebab aku ada wat sapa2 je lar yang merasakan aku 'meganggu'

Haa kan aku dah bebel merapu meraban panjang berjela mengalahkan karangan SPM.. Fuhh lega bole luah apa yang terbuku. Hurmm nek meroyan aku dok pendam benda alah ni.. Letih wei bila pikirkan anggapan orang terhadap kita. Nek seram bila nak berkawan dengan orang.
Whatever it is, this is a fact of reality so FACE IT WI. SMART n STRONG HEART (dah macam program lee dong wokk la pulak.. hehehe).. Ni yang rasa macam nak lari  balik rumah mak mentua ni kat Portugal.. kahkahkahkah.. sempat lagi . ~_<

sekian, terima kasih..

assalamualaikum w.b.t
peace yeow 0_O

MY SUPER DUPER !!!

assalamualaikum

Kali ni tak nak cakap banyak2.. Sebab x ad mood><.. hee  Ok! Petang ni ak nak show someone yang betoi2 ngek dalam hari2 aku.. Haaa .. Sapakah gerangan itu?? Jeng2.. hee tadaaaa.. Ni la budak paling poyo gilar..hahahaha..










Dah la yer sikit2 aku bagi tunjuk gambo kunk budak ni kakikan aku.. hahaha yes!! padan muka wan.. aku ceroboh dya punya gambo.. hahaha

whatever it is special thankz to you Muhammad Izwan Dasuki.. Sangat2 hargai kedatangan kome >_^ Speechless when u come back without signs but by the way it make it me calm.. muchia grasias.. "Untung syira dapat kome.. hehehe"



jumpa lagi n assalamualaikum w.b.t
peace yeow 0_O

TTM

assalamualaikum

Lama gilar hilangkan diri. Ni semua gara2 aku kena campak. Dah besar2 baru nak kena.. heee >< okai la jugak kena campak sebab aku dapat mc 1MINGGU... waaa nak sangat rehat ambek kau... Jujurnya aku tak tahu aku nak update apa benda kat blog aku ni.. Aku main hembus jer apa yang aku nak tulis.. So mintak maaf la yer kalo ada perkataan yang pelik2 & di luar kotak fikiran.. almaklumlah baru kena attack ngan virus.. hehehehehe (^0^) Petang ni aku just nak share benda yang aku kopi pasta dekat fb.. hehehehe 



Pesanan utk perempuan a.k.a myself... ~_^

Perempuan mudah jatuh hati kpd seseorang lelaki yg rapat dgn dia..

P/S : Awak, dia rapat ngn awak tak semestinya dia ada hati kat awak. 
Kadang dia cuma ingin hilangkan rasa sunyi di hati dia. 
Awak jaga hati awak baik2x ok? 
Hati awak terlalu berharga utk dilukai. ♥


Ni la masalah orang pompuan nii mudah sangat perasan.. tuu gaduh la frust menongeng sorang2.. heee.. masalah betoi la >< ayoyoyo nak wat cam na eik?? hurmm apa2 je lar.. yang pastinya jagalah hati baik2 sebab sekali sakit susah nak ubat dya.. haa mana ada ubat kat klinik sakit hati ni.. cer g tanya doktor ada tak penawar untuk sakit hati ni.. Confirm dya kakikan.. haahahaha...$#@## Ubat sakit hati ni ada dekat diri sendiri, "tepuk dada tanya selera" Andai yang "rapat" tu mungkin jodoh kita alhamdulilah la sebab tak "bertepuk sebelah tangan" tapi andai tidak kita anggap je lar ia sebahagian dari nikmat sementara yang Allah berikan dekat kita.. Ok what at least dya pernah bagi sebab kenapa kita senyum *_____________*... haaa 


Okai lar setakat ni jelar aku nak gebang.. Kunk ada jugak mengantok baca blog aku.. hahahaha.. Nampak kan aku punya otak kena virus terok sebab tu la aku main sebat jer apa yang aku nak cakap.. dah serupa orang mabuk pon ada jugak.. hahaha... ahh ada aku kisah?? wekk :P Okai jumpa lagi..

 assalamualaikum w.b.t
peace yeaw o_O

FRIDAY DAY

assalamualaikum... hiiiii!!!!!

Selamat pagi semua.. waaaa ngantok lagi ni... kalau la cuti hari ni kan best.... waaaaa (>.<').. Pagi2 buta ni aku nak share ngan korang pasal aktiviti aku seharian waktu cuti... Aku cuti sekali seminggu so aku aku akan manfaatkan cuti aku dengan sebetulnya.. heeeeee ..Selalunya keja aku tido jer.. hahahaha... *nampak x kemanfaatan aku tu* hahahahaha ... :P





Sebenarnya aku kena teman akak aku ambik exam kat uum... So sementara aku tunggu dya jawab exam, aku n d geng g la jalan2 dekat changloon... Heeeee x ada apa pon yang best... sedehy aku... >.< Jadi aku tunggu apa lagi makan ja lar satu - satunya aktiviti yang best.. heheheehehehe.. ok kita orang g MB.... Haa ni hasilnya...


x ad la TOWER sangat pon.. hahahaha


 haa indah khabar dari rupa.. 
tengok dalam gambo macam KLCC, realitinya Menara Alor Star ja...
heee >.<  tipah tertipu!!!


Ok perot kenyang semua hati senang, then kita orang g ambik akak aku dekat uum.. Haaa masok2 ja uum teros lebat hujan.. Rugi jer sebab baru nak tangkap gambo dekat dataran tu.. Pastu ambik akak aku dya bawak round uum.. Taman rusa la, taman botani, Go-kart la.. haaa macam2 ada.. *was2 aku ngan uum ni, macam2 ada.dah macam bukan tempat belajar dah* untung lar student uum... hahahahaha.. *nada jeles terjelas di situ* :P Semua ni gambo pemandangan dekat uum, luas gilar kawasan dya... (!_!)








Setel dah kat uum then kita orang singgah kejap kat Jitra.. Haaa cari benda makan len pulak.. kahkahkah.. keja makan ja... Dah la hujan sejuk pulak tu, boleh kita orang makan aiskrim.. hahahahahha.. Ternyata kita orang mempunyai deria sejuk yang lemah... hahahahaha.. emm x yah uji akal.. kahkahkah {>_<}













Penat dah makan semua then balik... Haa pak bidi dah x larat nak kol dah bila nak balik.. kalau ikotkan memang x nak balik lagi.. Ater det dah habis jadi terpaksalah balik... hahahahahaha...  * Haa kan dah x nampak jalan balik.. hahahaha *


Setakat tu jelar nak story mory.. hahahaha.. 
Nanti kalo ada masa kita gebang lagi yer.. heheheehehe (~_^)



<3LOL<3

some words


assalamualaikum.. hii!!

Pagi ahad yang sangat2 memmbosankan.. Hee.. Dah la  malam pon rancangan tv x best.. heee bosan3!! * tuuu kalo boleh merungut no 1 ... * >.< Memandangkan aku ni banyak sangat "keja" so aku pon update blog niieee.. hehehe ... Just nak share ngan korang "some words".. eemm jujurnya aku ciplak ayat ni dekat FB ... hehehehe =_= .. Ni adalah salah satu "words" yang aku suka ... sebenarnya banyak lagi, kalo nak letak semua pakat 3 hari dok depan benda ni... heeee.^_^ 

Moh kita usha beramai2... heee (: !_! :)



















My mind alwayas said that :-

"saya sering bertanyakan diri sendiri 
adakah saya berada dalam ingatan awak?? 
adakah saya pernah wujud dalam setiap kotak pemikiran awak?? " 

but actually my heart say :-


"saya mahu sangat awak letak saya dalam hati awak
bukan dalam ingatan 
kerana 
ingatan awak boleh lupa tetapi  
hati awak tidak pernah akan lupa saya"


"i wish i could hav someone who accept me 
who i am
not becoz anything, anyone or anywhere
juz coz of Allah..."

Waa pagi2 ni dah jiwang karat... Ok kome3 nanti kita jumpa lagi yer... heeehehehehe... Bos dah cekak pinggang dah depan ni , sebelom dya cakap macam Donald Trump "u're fired" better  aku chaow dulu..  bubye... ^_^ assalamualaikum... :) *bila lar nak abeh praktikal.. waa dah bosan ni rindu gilar nak pegang buku,,, hahahaha*




>3LOL>3