LAST DAY

Bismilahirahmanirahim...

Selamat malam semua!! Yeay dah nak masuk tahun 2013..Okai nak share ngan semua pasai besday aku. Dah dekat hujung tahun baru nak sibuk nak sambut besday. Hehehehe.. (*0*).. Besday kali ni memang best. tak akan dilupakan.. ~_~ Tak nak cakap apa2 juz nak tunjuk gambar.. 















Haa meriah kan.. ni semua hasil dari sambut dengan insan yang tersayang.. kihkihkih.. Okay kome out dulu sebab banyak assignment kena setel.. *nampak tak pelajar cemerlang??* hikhikhik

assalamualaikum w.b.t
peace yeaw (o_O)

BELIKARI KER??

Bismilahirahmanirahim..

Tinggal 7 hari ja lagi nak masuk tahun baru. Sekejap ja dah masok tahun 2013. hurrmm bye2 2012. n pada masa yang sama tinggal 2 sem ja lagi aku nak grad. (^O^).. waa bestnya.. hoorey!! okay tajuk entri kali ni nak cakap pasal WANITA BERDIKARI or BELIKARI ?? kahkahkahkah.. yang mana anda lebih prefer??

Meh ni nak share anchaner seorang wanita itu lebih BERDIKARI :

  •  Setiap kali keluar, ibubapa tidak lagi menetapkan jam berapa kamu patut pulang
  •  Kamu mampu membayar hidangan di restoran mahal-utk diri sendiri mahupun teman-teman-secara tunai
  •  Menjelang hujung bulan, akaun bank kamu masih berbaki angka besar, selain tak perlu pun ikat perut menunggu gaji masuk
  •     Kamu tak ambil hati pun sekiranya teman lelaki @ suami @ rakan baik kamu sibuk ketika hujung minggu. Pada kamu lepak di taman atau bershopping sendirian juga aktiviti yg menyeronokan.
  • Kamu tidak panic walaupun tak boleh keluar rumah akibat kunci jeriji hilang, malah sambil tunggu tukang kunci tiba, kamu relaks sambil menonton DVD
  •  Setiap kali ada temujanji, kamu tidak lagi meminjam barang kepunyaan adik-beradik @ kawan2.
  •  setiap kali raya, wang poket adik2 dan anak buah meningkat 2 kali ganda
  •   bila demam, kamu tidak lagi merengek-rengek minta ibu suapkan makanan ke mulut, malah memandu sendiri membeli bubur ayam
  •  kamu sudah mula merancang membeli asset jangka panjang-seperti kereta @ rumah
  •  kamu boleh mengawal emosi apabaila dimarahi boss dan berjanji utk tidak mengulangi kesilapan
  • :kredit untuk COSMO 


Setengah lelaki menganggap wanita berdikari ni mempunyai tarikan pesona yang tersendiri.. *waa claasss u all* kihkihkih  ..lelaki tidak suka wanita terlalu bergantung kepada orang dan sentiasa mengharapkan orang lain. *bukankah laki suka perempuan manja ker, confius aku??*

Pada pendapat aku tak salah seorang wanita ingin berdikari.Mungkin dari pengalaman yang lepas telah mengajar dia untuk tidak mengharapkan orang lain. Masing2 punya kisah silam siapa yang tahu kan? Yang paling aku tak boleh blah bila ada orang cakap yang wanita BERDIKARI ni digeruni lelaki. Eh hello Jemah!! ni zaman milennium la, di mana perempuan lebih power dari lelaki.hahahahaha.. ok !! yang tu aku tahu ayat aku dah over. 0_O Bagi aku lelaki tu tak takut cuma dia lebih impressed tengok perempuan tu berdikari. Yang lagi satu, sapa cakap wanita BERDIKARI tu tak manja?? eh hello *aku ni tak abeh2 ngan hello* kenai pon tak tiba2 cakap tak manja.kunk terlebih manja dicop GEDIK pulak. hee dekati la dulu wanita tu. selam dunia dia dengan sedalam - dalamnya. Ni tak, tak sampai wapa jam dah surrender.. hee >< 

The moral of storynya BERDIKARI tu boleh cuma pandai sesuaikan dengan situasi tersebut. Tak payah la nak macho sangat yang perempuan tu. Kaum Hawa kena terima hakikat yang Hawa memerlukan Adam untuk menjalani hari2 yang mendatang. *aternya macam mana nak tambah populasi rakyat Malaysia??kahkahkahkahkahkah* 


Berdikari lah demi kepentingan peribadi kerana hidup kita ni bukan boleh dijangka. Si Adam pula bila dah dapat Hawa yang tahu berdikari, janganlah terus mengada-gada dan lepas tangan. Masing-masing kena tahu tanggungjawab. Tujuannya supaya kehidupan dipermudahkan dan selamat dunia dan akhirat. Sekeras - keras Hawa hanya Adam yang bisa melembutkan.. perghhh ayat!! kihkihkihkih

Dah setel dah membongak.. kihkihkih.. Nanti kalau ada umor panjang n murah rezeki kita jumpa lagi yer.  Sedih tak dapat balik beraya ngan mentua.Tiket flight hilang ;'( ap2 mummy Merry Christmas. kihkihkihkihkih.. *hee kalau berangan no 1..*


assalamualaikum w.b.t
peace yeaw (~O_O~)





       

Sem 5

Bismilahirahmanirahim...

Selamat petang semua... Haa pelik an petang2 ni update. Actually nak tunjuk cakap kata tak ada kelas. kahkahkahkahkah.(^O^) Semester ni memang best gilar. Kome tahu sebab ap?? Sebab sem ni banyak men NOMBOR . waaaaaa... my fav kowt.. haa indahnya dunia ^^ tambah2 lagi subjek estimating. *_______________* kalo boleh nak senyum panjang lebih dari telinga. tapi satu subjek ni adoooii streess aku,kome tahu kenapa?? hurmm sebab kena tengok plan. adooiii :( :(.. x suka la plan2 ni. xp nak wat cam na suka ke?? benci ke?? kena ambik jugak. thinking positive , Noor Syuhada boleh buat!!! Hidup papa nal!! kahkahkah.. tiba2 ja nal terbabit. 

Sem ni 7 subjek masuk final. aigoooo sem lepas yang sebelum ni pon 5 ja pon terkontang kanting tambah 7..hurmmm speecheless jadi #$##$#&^###..

Apa2 pon wish me luck yer. *hidup papa nal* hehehe ~_^

assalamualaikum w.b.t
peace yeaw o_O

peace yeaw!!

bismilahirahmanirahim..

lama kan tak berblog. siyesly bz dengan urusan tamat praktikal ngan pendaftaran. Hee renyah der nak buat benda ni semua segala bagai. Sampai kan aku tak berdunia ngan orang. hahahaha *nampak benor nipunya* Ok selama 6 bulan yang aku lalui dah macam2 pengalaman yang aku lalui. Memang best!!!!! Semua ada, pahit manis masin masam tawar yang paling bestnya sampai aku pon tak tahu nak rasa apa dah. kahkahkahkah.. ^_^

Besok bermula aku sebagai Pelajar POLIMAS.. Dah tak boleh dah ni nak enjoy macam waktu praktikal.. *ahhh rindunya moment2 praktikal, kalau lah bole ulang balik* Ni lar noor syuhada waktu tu tak nak hargai time dah abes baru terhegeh2 cakap rindu.. Manusia3... Sem ni insha allah aku nak cuba benda yang aku tak mampu buat waktu sem2 lepas. Hahahaha nak wat kepala gilar sikit. suprise3. Wish me luck and the best yer :)

Okai la kome2, aku nak tido dulu.. Besok kelas pagi n yang bestnya sem ni kelas petang tak ada juz isnin ngan rabu ja. yeeeaaaaayyyy (^O^).. Jangan jeles.... hahahahaha

assalamualaikum w.b.t
peace yeaw o_O

baby

assalamualaikum.

Morning!! Pagi ni mak abah bangun semua terkejut ngan aku. Haa tahu kenapa?? kihkihkih. Sebab aku buat breakfast pagi ni. *aku tanya, aku jawab. Hee* Bangun2 jer teros tersedia breakfast. Haa mana tak terkejut beruk?? Kahkahkahkah.. Ni la hasilnya bila terjadi anjakan paradigma. Hahahahahaha. Ok! Stop merapu. Heee ~.^

Nak tunjuk kat korang semua, petang semalam aku dapat jumpa BABY. Waa bestnya, excited kowt bila cakap pasal BABY ni. Haa.. BABY tu baru wapa hari jer lahir. Kecik jer. Takut aku nak pegang. Tapi aku tengok BABY tak berkejip mata. Sumpah weh memang comey + geram = rasa nak ada baby.. kahkahkahkahkahkah. *dah mula dah kegatalan di situ*. Lambat lagi lar nampaknya. 

Tadaaa ni gambar dya. Haa ^^


tido jer keja BABY ni.  ^_^

penat der aku tunggu dya bangun.
tak bangun2 sampai ke sudah.
hee

ni bos aku aku tolong kalihkan.
haa siap bagi petua lagi.
semua yang ada kat situ semua mak orang,
 aku ja anak mak lagi.
layan je lar (^o^)
hahahaha

haa ni dah bebas dari sangkar. hehehe
tak adalar ni kak timah yang buka bedung dya.
Nak tengok besar mana BABY ni,
ternyata kecik gilar

i am superman.. hahaha.
comey an??
4 tahun ni..

tenang jer baby ni tido,
 lupa nak kasi taw nama.heehe
nama dya mohd arfan daim. ^.^
Kulit baby ni hallluuusss banggggat mengalahkan Nescafe. hehehe. 
Sumpah memang best dapat tengok baby. 
Untung sangat2 sapa yang dah ada baby


Okai kome2, nanti kita jumpa lagi, Insha allah umor panjang. 
Semua benda yang dijanjikan semua dah tertunai.  
alhamdulilah 

assalamualaikum w.b.t
peace yeaw  0_O