Jodoh Pasti Bertemu

assalamualaikum 

Malam semua!! Sambil update sambil tengok idola kecil 6.. Best!! lagi syokk dari af.. hahaha .. (Y) Ok kali ni just nak share ngan semua tentang lirik lagu Afganistan.. Gua memang suka afgan sebab lesung pipit.. dalam nak mampoih mcam lesung batu.. haha..

dalam an?? haha.. *oh melting gilarrr*

Semua lagu dya semua gua  minat..n of that songs lagu JODOH PASTI BERTEMU.. Memang tangkap r jiwa gua..  Ni lirik lagu dya.. memang awesome!!! Lirik dya tu + video klip dya yang sedih.. haishhhyyy *mata gua dah kejip2 tengok afgan ni*.. comey sangat tambah kemunculan dya kat AIM20.. Oh My God!! Indah sungguh ciptaan Allah s.w.t.. Ni gua share lirik lagu ni.. 

Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Jika aku (jika aku) bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu

(jika aku bukan jalanmu)
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu


Jom gua out lu yer.. nak layan Idola Kecil 6.. >.^ .. 

adiooosss
9te

Its Miracles

assalamualaikum..


Hi uolssss..Sehat semua?? *bajet macam boleh dengar ja kalo hampa jawab*.. hehehe .. This time gua nak share gud newssssssss.. Finally, gua bukan lagi penggangur terhormat.. Hahahaha.. Gua dah dapat keja.. unbelieveable.. Berkat doa family dengan izin Allah gua dah dapat kerja.. "REZEKI" Bila, Di mana, Bagaimana, tiada sapa yang tahu.. Only ALLAH knows!!!

Gua dapat kerja ngan kontraktor so at least gua tahu sikit konsep kontraktor tu macam mana.. So insyaAllah memang tak ada masalah untuk gua..*berapa banyak so la aku kan?? hahaha.. haa lantaklah* Yang gua dah biasa ni sebab gua dulu praktikal ngan kontraktor juga.. Actually, gua punya wish nak kerja ngan konsultan.. Teringin la jugak nak kerja dengan environment konsultan tu macam mana.. Tapi tak ada lagi rezeki.. Maybe one day!! *i hope so ~.<*

Cuma gua sedeh sebab gua dah tak boleh dak tengok Sir Chief dalam Please Be Careful With My Heart *fav. gua okehy, memang pukui 3 petang gua takkan p mana, hahaha* Tapi tak apa lepas ni gua download ja..hahaha..

Nervous jugak besok, hope sangat gua dapat pick up ngan cepat n dapat buat yang terbaeekkkkk !! Doakan gua taw (~_~).. Last word, *dah macam menang award anugerah kembara AIM, haha* Terima kasih banyak2 Ya Allah atas nikmat ni, n family yang always support dari belakang, tepi, tengah, depan n so on la.. N anak pak rahim yang sentiasa dengaq gua punya luahan rasa hati *bukan cinta hati, okehy.. haha* .. Gua sebek ngan yati rahim sebab x reply wechat gua.. Punya la excited nak story mory ngan dya.. Maybe dya bz ngan business dya la tu..huhuhu  *panjang jugak gebang gua kali ni*

Dah la yer gua punya gebang, nanti kita gebang lagi kuat yer.. hehe (^.^) Sebelum tu, besok bezday gua punya anak buah.. MEKYA, hepy bzday yer.. Niat di hati mama uteh memang nak bagi hadiah tapi sp swoh mu tak kelik.. rugi la.. hanya doa ja yang mampu hadiahkan..
*Fuhh!! jimat bajet gua, haha* ..

adiooosss
assalamualaikum




Anak2

Assalamualaikum!!!!!!!


Dapat jugak gua update.. hikhikhik (~.^) Kali ni gua just nak share anak2 gua yang gua gilakkkkkk punya sayang r... Hahaha.. *Nampak an gua punya sayang dya macam mana.. hahahaha* Rindu gilak 2 orang ni, dah lama tak jumpa.. Abang gua dah banyak kali dah janji nak balik tapi harem, idak pon.. sedeh gila gua *+ geram (>.<)* So harapkan phone call @ wechat je la nak merapu pon ngan budak2 ni.. Gua memang suka budak2 ni, waktu kecik ja la, mai dah besaq haa gua dah malaih dah r.. Hahahaha.. Tapi memandangkan depa ni anak2 gua, x kisah la besaq ka kecik ka, gua tetap "mahal la kita" .. hehehe <3


Yang botak ni gua punya brok,. hahaha

Terkezut gua lepaih dapat pic ni..
Yelar x ka macam toyol kecekk.. hahahaha..

My lovellyyyyy dovey
NIK ALIA NATASHA & NIK IRIS SOFEA..
Hurmmm best kan kalau rumah riuh ngan budak2.. Tak sabaq la nak tunggu anak kak na pulak.. Lambat nak mampoih.. hehehehe.. Dah r, setakat ni ja la gua punya gebang.. Tak larat nak taip banyak2.. Nak tengok THE INHERITORS.. hikhikhik.. bubye

adioosssss
9te


p/s : Gud luck untuk final exam .. Jangan give up  n hilang focus :) Semoga selamat semuanya..
       >(=.=)<

Officially :)

Assalamualaikum..

Entri kali ni just nak share yang finally gua officially GRADUATE in diploma UKUR BAHAN.. Alhamdulilah.. Muet pon gua dah setel.. Semuanya berjalan seperti yang dirancang.. Satu ja gua tak setel lagi.. Gua tak dapat keja lagi.. huwaaaa,, :'( Dah banyak company gua p, tapi tak ada apa pon feedback lagi.. Sedih gilar bak hang.. Memang penat, hari2 gua tunggu call, phone ni sentiasa di tangan.. X lekang,, X penah tinggai.. *x penah phone lekat kat tangan* Nak wat camna tak dak rezeki lagi.. Sabaq ja la.. *Maybe Bukan masa dya lagi*.. Tapi gua tak penah give up.. Pantang ja ada peluang semua gua p.. Mana yang datang, gua sebat ja..

"Just because you're struggling does not mean you are failing, 
Every great success requires some kind of struggle to get there " ..

Jom out lu yer.. Setakat ni ja la gua punya gebang.. Iwish n pray that i will have a nice future.. .X dilupakan juga untuk dya .. Wishing u have always luck of the day.. N good luck for you preparation final exam.. 

Adiooooossssss
Assalamualaikum..




Betul2 Gebang ni. hikhikhik

assalamualaikum..

Hi!!!!!! Bosannnyaaaa hari2 gua bangun makan tido, yang tu ja gua buat sejak menjadi penganggur kehormat ni... Hampa taw tiap2 hari gua gaduh ngan Pak Bidi.. Yelar, asyik berebut channel ja.. hahahaha.. Ok, actually gua bukan malaih cari kerja ye, tapi gua tengah tunggu result keluaq n secara tak langsungnya tamatlah pengajian gua kat polimas yg ku tak sayang.. hehehe

Haa satu g gua kena dengar Pak Bidi berletiaq a.k.a bebel.. Ya Allah!! sumpah aku rasa cemuih.. Berletiaq keh gua x apply kerja.. Hee gua nak p Johor x bagi pas tu banyak bunyi pulak,. hee sabaq ja la.. Bukan gua x nak apply keja yang disarankan tu tapi honestly gua ketaq kalo ada orang kira ni.. Bukan apa gua takut gua buat malu kat company tu... Gua lebih selesa kalo gua sendiri dapat keja tu tanpa kabel2 ni.. Baru rasa syokkk sikit..

N di atas kata2 "semangat" Pak Bidi, gua apply keja dalam diam2.. gua memang pantang dicabar.. hahahahaha.. *dicabar la sangat* .. Tapi malangnya x dapat apa2 la pulak feedback.. Hurmm menyedihkan.. :( Tu la padahnya lawan g cakap orang tua.. Haa nampak dak, Allah bayar cash ja.. *so please don't try this at home #SeriousNote*

N dalam tempoh sebelum gua dapat sambung belajaq dalam bulan 9 tahun depan, in sha allah kalo dapat,, gua berazam gua nak improved kan diri gua.. Benda yang gua nak buat dalam tempoh tu

  1. Gua nak belajar bahasa Mandarin.. *cita2 tinggi bak hang, haha*
  2. Gua nak kumpul duit beli gadget2 
  3. Mesti la gua nak kecikkan badan gua ni.. hahahahaha...
Gua rasa yang tu ja la matlamat gua dalam tempoh 9 bulan dari sekarang ni.. Hurmm yang len tu hanya sampingan ja.. hehehe.. Gua benggang r, berat badan gua naik.. Streesss gua.. Gua baru tinggal diet gua sebulan, terus naik.. Aishyyy letih r.. Ni gua nak kena struggle balik.. Tapi memikirkan demi kecantikan n anak CEO, hahahaha.. Gua terus anggap tu UJIAN.. Besa la tu dugaan orang cantik memang cam tu.. kahkahkah.. Whatever it is wish me a million of luck ok??

ok yer setakat ni ja la gebang gua.. ada masa free kita gebang teruk lagi yer.. hihihi ~0^.. Jangan lupa tengok AF2013.. Supprt faizul okehy.. hahaha

p/s : Gua rasa gua dah dapat balik diri gua.. N one more thing gua rasa nak renyih sorang2 for no reason.. Tapi gua rasa malu sangat bila teringat dosa2 yang gua lakukan.. Now i realized that i'm not good enough to anyone.. That's why i hold this word "Que Sera seraa".. Just be myself and ignore all those damn things.. :) -Lilahita'ala- 


 "You don't have to defend or explain 
your decisions to anyone.
 Its your life.
 Live it without apologies"
 - Mandy Hale - .. 


Not Official yet :)

Assalamualaikum..

Hi!! Ehem2, nak habaq syuhada zabidi sudah BEBAS!! yeayyyy!!!! (^o^).. Alhamdulilah dah abes dah tapi x official lagi la graduate sebab resualt x keluaq lagi.. 2 weeks dari sekarang.. Fuhh!! Dup dap dup dap ja sekarang ni.. Last paper ari tu ari rabu and the same thing to MUET.. Abes ja MUET terus jawab exam.. Jammed gua punya otak.. Hahahaha.. MUET tu baru speaking, yang lain tu 23.11.2013 ni,, so wish me luck, okay?.. >o^

3 tahun study 3 tahun jugak la lalui suka duka.. Whatever it is, we called sweet sour our life, whether like it or not, you have to face it because its your choice.. right?? Btw, nak ucapkan THANK YOU lecturers UKUR BAHAN yang sanggup buat majlis perpisahan untuk DUB 6A.. *so touching* And sampai la masa saat perpisahan.. Honestly, sedih gila rasa, sebab peratusan kemungkinan nak jumpa balik tu rendah.. :(

And sedih jugak sebab ramai yang tweet pasai tak sanggup berpisah ngan buddies, tapi aku ... Hurmmm, dah lama terpisah!! Gua rasa hati gua dah beku sepenuhnya la.. Dya orang punya la meleleh aiq mata waktu peluk gua, tapi gua steady ja, macam x dak perasaan.. Dah la gua x balas pelukan dya orang.. Bukan gua sengaja yer tapi itu la, gua rasa janggal... It sounds cruel but this is me.. Once broke, never get back as usual..

"I forgive, but never forget because
 i never want to be hurt the same way twice"
 -Maegan Gunderson-

So, kalau la boleh gua delete memori gua macam mana gua delete dokumen dalam lp kan senang.. Tak dak la gua dok gila2 sorang.. Hahahahaha.. Ehem2, ada satu lagi announcement, emmm nak cerita ka dak?? Hurmmm  *garu kepala sat* Okay, maybe next entri gua kongsi sekarang let it be secret.. hehehehehehe..

Okai, jom out lu  yer, yang ni ja la gua punya gebang..Ooops before that,  Malam ni jangan lupa tengok AF2013.. Hahahaha.. Kali ni gua sokong Faizul sebab sora dya, pergghhhhhh!! cair bak hang..Satu g sebab dya nyayi lagu penghujung cinta, alahai!!.. oh melting gilar.. <3<3<3 .. Hahahaha.. Gua bukan tak sokong dah Azhael tapi betoi cakap Melly ,

" Azhael kayaknya junk 
*betoi tak taw eja,belasah ja ni..hehehe
food, enak dimakan tapi boring..- 

Haa gitu la gua rasa sekarang ni.. Bosan... Mudah ja kan hati kita berubah.. Sekejap ja Allah nak balikkan rasa hati kita.. Right??

adiosssss..
written by
 broke heart person

Ada Apa Dengan Oktober??

Assalamualaikum ..

*Lap dulu sawang2 yang ada,fuh2,!!* al maklumla lama sangat tak buka.. hahaha.. *nampak tak kepoyoan aku*... Rindu gilar kot nak berblog ni.. Okai, bulan 10 ni memang bulan yang pact untuk aku.. Ni pon aku baru boleh tarik nafas.. *fuhh, lap dahi sikit*.. hahaha.. Oktober ni memang tak menang tangan.. Dengan iCompex13, Final project presentation, Final exam n paling last MUET.. haa nampak tak ke"bz"an aku?? Kalah menteri2.. Hahaha..

Tapi alhamdulilah iCompex13 n Final project dah setel, tinggal exam n MUET ja.. In sha allah...Korang bayangkan *amboi korang uolls, x padan dok kat kodiang ja pon..hahaha* hari2 aku tidoq wapa jam ja semata-mata nak prepare event ni.. Penat weiii.. Ulang alik Jitra.. Fuhh!! sampai pinggang aku sakit la.. So entri kali ni aku juz nak masukkan gambar2 event yang telah aku jayakan.. hehehe.. ;) Alhamdulilah dengan izin Allah semuanya berjalan lancar n urusan aku dimudahkan.. 

Yang ni time iCompex13.. Dengan besok nak present aplikasi group aku, tiba2 pendrive kena trojan.. Gila tak gila!! Memang nak surrender ja tapi xkan nak give up kan, tak macho r kalo give up..hahaha.. So kami bersengkang mata buat balik benda alah tu alhamdulilah semuanya dah setel.. Aku group ngan dek wan n yati.. Serious aku cakap sebab ada depa ja, kalo x memang kirim salam la.. huhuhu..




Okai, ni event yang tak diduga sebab last minit baru taw ada majlis pra graduasi.. Kalot gilar hari tu mana dengan final projek lagi,, hee kiranya otak aku pon dah macam tak wapa nak function sangat dah.. hahahaha



Haa ni la yang aku n yang len tunggu2.. FINAL PROJECT PRESENTATION.. Sebelum present nak hilang nervous sempat lagi bergambar.. Kononnya #MemoriTerindah la .. hahahaha.. Aku group no 3, kena pulak panel ngan Puan yang memang detail.. Tapi alhamdulilah, ok ja,, selamat sudah.. hihi.. Yang buat aku ketaq terok nak mampoih tu sebab ada panel luar dari JKR.. hee serabut kot mula2 dengar ada panel luaq, aku ingat ka lec aku melawak ja tapi rupa-rupanya betoi.. Memang masak la.. hahahaha





And finally ni la group aku!! SNA ASSOCIATES SDN.BHD.. *Lupa pulak nak snap ngan penyelia aku* Tapi aku memang tak boleh lupa first time aku jumpa penyelia aku cakap yang aku bawah dia, nak taw dia cakap apa??  "Ya Allah dugaan apa la saya bulan ramadhan ni".. Hee hampeh punya jawapan.. sabo ja la >.< .. Eleh padahal encik suka aku bawah dia.. hahaahaha... Sebab dalam kelas encik ni, aku selalu bising, alar bukan bising tara mana pon.. Setakat acah2 ja, hidup mana bole serious, nanti cepat tua.. hahaha -.- kan?? whatever it is a million of thank you to En. Zainurin bin Zainul... 



Setakat ni ja la gebang aku.. Btw, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua umst Islam whenever you have been.. :)

adioss, assalamualaikum..


p/s : Sekarang ni aku dah mula sedar diri n mula terima hakikat.. Tak semua yang kita nak dapat... Let the kite fly high as much as it can, if it meant to be yours, then it will come to you with the right time.. In sha Allah... So steady ja la, jalani hidup dengan menikmati keindahan yang Allah cipta.. Right?? >.^ *Dalam dok steady2 tu tapi pedih jugak la tengok dya tweet, or whatever la ngan orang len*

Mark Adam Songs!!

Assalamualaikum..


Hi!! Entri kali ni just nak share favourite song aku... Aku suka dengar sebab dya punya lirik, n of course la main reason dya sebab penyanyi handsome.. hahahaha... Untung bini dya dah la handsome, sedap sora, boleh cakap banyak bahasa.. haaaiii untung la badan... hahaha :)  Macam buy 1 free 3.. hahaha.. MARK ADAM philiphines, n married ngan orang Malaysian...First time aku jumpa dya waktu aku tengok Anugerah Blockbuster..Perrrghhh!! Memang awesome!! Sejak dari tu la aku jadi one of his fan.. Frust gila la bila taw dya dah kahwin.. huhu *Gedixxxx* Ni haa lirik lagu dya n link u-tube.. Comei ja video klip dya.. hehe *dah minat, semuanya dipandang indah,hahaha*

Lirik lagu PENCURI

Jangan tinggalkan auramu
Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita

Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku

Chorus:
Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku 
Dari Darjah Satu
Darjah Satu

Jangan senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa

Kan kukembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
Tuk sehidup semati

Ulang Chorus:

Dari Darjah Satu
Aku suka kamu



adiosss
salam..

p/s : Semalaman aku x bole tido semuanya gara2 Si dia baru tweet dya jatuh hati, yang aku ni rasa gelap ja dunia.. sob.. sob jugak la aku ni :'(.. Demam terus aku ni.. Aku rasa kalo dya tweet swoh mai kenduri dya kahwin aku perasan yang aku ni koma... Ntah la tetiba ja aku rasa down.. Rasa macam lost!! Selama ni dya la inspired aku.. Aku struggle kowt nak bagi sama level.. Tapi mana la aku nak sama ngan dya, dya budak u degree lagi.. Aku ni diploma ja poli pulak.. Macam langit ngan bumi.. So aku kena betulkan balik nawaitu aku yang just INSPIRED , not more than that..  Benar la apa yang dikatakan oleh pak angkat aku, Shakspeare :
  
"I always feel happy"
 You know why?
Because I don't expect anything from anyone!!!
 Expectations always hurt...

TIKET NERAKA

assalamualaikum... 

Macam banyak masa ja aku ni kan update selalu.. Hahahaha.. Memang pun, sebab aku dah settle taking off n bq aku.. Juz nak tunjuk kat en sama ada dya approve ka tak.. Yihhhaaaaa!!! Entri kali ni just nak share experience aku sendiri.. Aku sendiri yang alami nya.. So, aku nak share la pendapat aku, rasa aku supaya korang2 semua boleh ambik iktibar..

emm macam nak start yer?? *nervous pulak, hahaha* TIKET KE NERAKA... Apa yang dimaksudkan ni adalah, ok aku stay ngan family sebab umah aku ngan poli sekankang kera ja.. Membazir ja menyewa, kata Pak Bidi la.. haha.. Aku ok ja.. Aku rasa aku dah selalu *bukan selalu xp memang* melawan cakap pak Bidi n cik Pah... Yelar, ada ja yang arahan depa yang akan aku melawan balik.. Mula la baran gila b**i aku ni keluar.. haa tudiaaa terok dah tu.. Sometimes kita balik penat then dya orang nak kita p sana p sini, aduihhh rasa macam tak sesuai la masa dya tu.. Haa mula la aku wat muka tolol aku ni n secara automatiknya kaki aku dah selangkah ke neraka.. sebab aku wat pak Bidi or cik Pah terasa hati.. Aku taw aku salah tapi entah tak boleh nak control aku punya sikap banggang ni.. Sedangkan kita bunyi "eh" pon, malaikat dah catit dosa ini kan apatah lagi dengan humm lu pikirlah sendiri...

Aku rasa aku dah macam melampau sangat dengan dya orang, so aku start janji dengan diri aku yang aku akan cuba bahagiakan dya orang even belum tentu lagi aku mampu.. Aku try d best nak puaskan hati depa.. Aku cuba untuk puaskan kehendak depa, aku cuba penuhi permintaan tapi semakin dicuba semakin diuji..*dah mcam hipothesis dah ni haha* Yelar, aku tak nak la langkah aku makin dekat ngan n*****... So aku rasa, better aku *aku ja taw!! korang jangan ikot pulak*  jangan dok sekali ngan parents.. Bukan untuk mengelat or whatever la, tapi aku tak sanggup nak tengok pak Bidi n cik Pah jatuh air mata sebab aku.. Rasa bersalah...

Pernah taw satu hari tu, aku p poli aku tak salam cik Pah a.k.a tak minta restu.. *kononnya nak mogok la* Aku p poli jawab test blank ja aku rasa otak aku ni.. Padahal subjek favorite aku tu, nombor tapi aku taw nak tulis apa looks like aku tak belajar apa2 pon.. Nasib baik test bukan final exam, tidak ka gila sorang2..  Haa tengok!! Allah dah bayar cash kat aku... Menyesal tak sudah!!! Balik tu ja dan2 aku cakap ngan cik Pah n berbaik la.. Nak cakap sorry rasa macam malu *benggong punya anak aku ni*

Then dalam diam aku planning yang abis ja dip. ni aku ingat nak cari kerja jauh sikit.. Jauh sikit ja dari umah sementara aku nak sambung degree pulak.. Yang penting, aku tak nak wat cik Pah n pak Bidi terasa ngan aku.. Biaq aku nak ajar diri aku ni sikit supaya hargai orang yang ada depan mata.. Mungkin dengan cara ni aku lebih hargai family aku.. Betul la kata orang tua2, mak ayah boleh besarkan 7 orang, tapi 7 orang ni belum tentu mampu jaga mak n ayah...

So korang jangan la jadi macam aku ni selalu sakitkan hati orang tua sendiri.. Jaga mak n ayah kita baik2... Elakkan sakitkan hati dya orang.. Tiada harta yang bernilai kecuali mak n ayah, ahli keluarga kita sendiri... Bak kata pepatah "air dicincang takkan putus".. Tapi memang betul taw, dulu aku ingat family tak penting pun sebab ada kawan2.. Memang patut pon Allah turunkan aku hujan yang lebat untuk aku menilai di manakah pelangi yang indah berada.. *perrrghh!! ni kalo cikgu Mariani baca ni confirm dya bangga, hahaha* Tagline hidup aku pun sekarang ni *pinjam tagline Pak Jib jap ye* "FAMILY DIUTAMAKAN, STUDY DIDAHULUKAN" .. Oleh itu, tempah la tiket ap pon jangan TIKET NERAKA sudah lah...

 Haa tak lupa juga kepada someone ni *bajet macam dya baca blog aku ja kan yang tak sebut nama..Dah la twitter pon x follow aku balik, gpon dya mana pernah kisah pon aku, haha* ahhh tapi tak kisah la, whatever it is thanks sebab muncul dalam hidup n beri semangat tanpa anda sedari n ketahui.. I try my best to improve myself to get same level with u... Its hard for me at first but thinking of u everything easy.. *lepaih ni aku rasa kalo nak dapat muet band 2,hahaha*


adiosss, assalamualaikum


p/s : Nak tengok af sat lagi kes tu update awai2.. hahaha.. Nak tengok azahael, uiii indah sungguh ciptaan Allah.. Kena tengok n hargai.. Kahkahkahakah.. Bole tengok ja la, nak vote?? mintak maaf la sebab aku ni kateogari keder.. Weelll QS kan?? *mula dah gebang terok,hahaha*

Relevant ka??




Assalamualaikum..

Entri kali ni nak share something yang tak relevant berlaku dekat Malaysia ni.. Negara membangun, batuan sering diberi tapi gejala yang macam ni still happen.. Aku ingat dekat Indon ja, tapi Malaysia pon ada jugak.. *pelik tapi benar* Sedih la tengok anak2 dipergunakan sedangkan usia depa la kita kena bentuk, guide.. Rugi taw, mana taw depa tu sepatutnya salah seorang engineer, doktor, or something value yg boleh membangun lagi negara kita... Bukankah tag line Malaysia "setiap anak adalah permata negara" ?? Tapi kenapa anak2 ni dibiarkan dan tidak dikisahkan?? Sumpah, memang sedeeehhh gilar tengok anak2 ni..

Thanks to Pn Syarifah Syaheerah yang sudi share kisah ni.. "meh kita sama2 baca kisah ni"


"Pagi ini seperti biasa turun dari LRT dan berjalan terus ke ofis. Jam menunjukkan pukul 7:21 pagi ketika itu. Mahu sampai awal, sudah berhajat mahu uruskan poster ucapan UPSR dari Nisa' Malaysia permintaan dari Dr 'Uyun walaupun sudah terlewat sehari.

Langkah saya terhenti, dengan jantung terasa berdegup kencang apabila terpandang 3 orang kanak-kanak, 2 perempuan bertudung anggaran usia 7-8 tahun, dan seorang bayi sedang tidur nyenyak di atas laluan pejalan kaki. Saya cepat-cepat masukkan RM5 dalam bekas duit mereka dan berlalu.

Di dalam lif, hati saya tidak keruan. Seakan ada suara halus yang mengutuk diri ini kejam dan tidak berperi kemanusiaan membiarkan mereka di situ. Sesudah "punch" masuk, dan hidupkan laptop, saya turun semula. Mereka masih di situ. Saya cuba hubungi JKM, tapi tidak berangkat. Kemudian saya cuba telefon 999, diminta pula untuk hubungi balai berdekatan. Dengan bantuan suami, saya berjaya dapatkan nombor telefon Balai Polis Dang Wangi dan menghubungi mereka.

Saya disuruh tunggu sehingga polis datang. Setengah jam berlalu, polis masih tidak kelihatan. Tiba-tiba seorang dari budak itu bangun. Dia mendukung adik nya dan mengejutkan yang seorang lagi. Mereka kelihatan sungguh letih dan tidak cukup tidur. Saya cuba menegur tapi mereka hanya berlalu sambil terhuyung hayang berjalan kerana kepenatan.

Ketika itu, ada seorang pakcik teksi mendekati saya. Katanya, budak-budak ini di bawah jagaan gangster. Mereka di arah untuk mengemis dan menjual bunga di kawasan ini. Walaupun disuruh pulang, mereka akan kembali meneruskan tugas mereka kerana telah diugut. Dan kalau pun polis datang menyelamatkan mereka, seminggu kemudian, mereka pasti akan kembali mengemis di sini. "Ada duit semua jalan!" Begitulah katanya.

Saya tidak pasti apakah benar yang dikatakan. Tetapi sebagai manusia, saya tidak dapat menerima jika kanak-kanak sekecil itu diperlakukan sebegitu rupa. Saya jadi keliru, saya ini sedang tinggal di negara mana? Bagaimanakah kehidupan 3 kanak-kanak ini dan kawan-kawan mereka selepas ini?

Ya Allah, Kau lindungilah anak-anak kecil tidak berdosa ini. Dan Kau hancurkan dan gagalkanlah perancangan jahat mereka yang mempergunakan mereka!"

Nota : Polis menghubungi saya sejam kemudian mengatakan mereka akan memantau kawasan itu. Saya yang emosi ketika itu, berkata begini "Saya sudah selalu nampak budak mengemis di kawasan ini, apa polis tidak nampak atau buat-buat tidak nampak?". Polis yang memperkenalkan diri sebagai Sarjan Zainal lalu berjanji yang pemantauan akan dilakukan lebih kerap.

Pengajaran yang saya dapat :

1) Jika berdepan kes sebegini, lebih baik telefon polis berdekatan. Walaupun mereka lambat datang, aduan masih diberi perhatian (Grrrr)

2) Di Malaysia ini, wujud golongan belakang tabir yang kaya raya dengan mengerah tenaga kanak-kanak. Tetapi saya sebagai golonga marhaen, tidak pasti siapa yang sebenarnya melindungi golongan-kaya-raya ini. Golongan ini lah yang dikatakan tidak-makan-saman tapi mereka lupa mereka juga akan mati dan masuk kubur.

3) Sentiasalah bersyukur dan ajar anak-anak kita untuk bersyukur. Daripada ada kan parti hari lahir besar-besaran di rumah, apa kata ada kan parti hari lahir di rumah anak yatim, pahala dapat, anak pun suka ramai kawan. Kita mungkin bahagia, tapi jangan lupakan mereka yang kurang bernasib baik.

4) Berperi kemanusiaan lah. Dalam anggaran 50 orang yang lalu pagi tadi, hanya 2-3 orang saja yang kisah dengan kanak-kanak itu. Kebanyakan orang takut-takut untuk tolong dan tiadk tahu bagaimana mahu menolong. (Termasuklah saya pada mulanya)

Saya kongsikan kisah ini supaya kita sedar hakikat keamanan sebenar di Malaysia ini. Di zaman penuh penipuan dan kezaliman ini, kita tiada pilihan selain banyakkan doa, banyakkan sedekah sambil sentiasa menjaga diri dan keluarga.

Syarifah Syaheerah
11092013
Memang sedeh.. Aku bersyukur sangat yang aku dilahirkan dalam keluarga yg sempurna.. alhamdulilah :) Jom out lu yer, nanti kita gebang lagi yer..

assalamualaikum.... 

p/s : Aku memang emo sikit kalo bab2 ketidakadilan ni, sebab aku taw rasa dya bila kita tak mampu nak memperjuangkan yang benar, tidak mampu untuk bersuara dan tiada siapa yg mendengar ketika berdiri... Kuatkanlah hati mereka Ya Allah!!

Helang Island

Assalamualaikum

Sebelum tu nak bagi taw minggu lepas aku cuti seminggu.. yeayyyy!! *Looks like honeymoon u know!! Hahahaha* Semuanya gara2 semua lecturer p wat soalan dekat Kelantan.. Tapi lecturer aku lagi cekap, ditinggalnya assignment swoh kami wat.. Dah la soalan susah.. dah macam thesis dah aku rasa.. *mula dah aku punya gebang* Max. words 1000, x ka dah macam karangan spm dulu?? Aku pun punya la pedo (hati2), takut terlebih/terkurang nanti kena tolak markah kalau tak penuhi standard dya.. Assignment pun assignment la janji x ada kelas..hahaha.. Yang ada pun Cuma pagi ahad ja la.. En terpaksa cancel p Kelantan sebab apa entah..

Ok!! Act, aku nak gebang yang aku p Langkawi 1 hari.. hehe.. Thanks to akak aku yang baik hati gilar2 sebab sponsor aku dari a to z.. Haa nampak tak aku ni adik kesayangan dya?? Hahahahaha…

Al kisahnya bermula begini, kawan akak aku (kak kimi) mai dari Johor sebab nak melawat mak kawan dya yang tak sihat.. Alang2 dah sampai Kedah, terpikir la nak p mana yang best dekat Kedah ni.. Punya la bincang dalam kereta, depa decide nak p Langkawi.. Aku yang dok drive ni celapak la nak ikot tambah pulak besok tu x ada kelas.. Memang ngam2 soi la..Hahaha.. Sampai ja umah aku p umah Yati rahim settle kan assignment malam tu jugak.. bayangkan la dengan penat drive dari Peneng teros balik p Jitra.. Wat pulak assignment.. Memang letih gilar tapi bila teringat Langkawi teroih semangat… hahaha.. Siap ja kerja dalam koi 1 a.m then bangun 6.30 balik pulak umah aku.. Memang non stop. Balik ja umah siap2 then bertolak p Perlis, ambik kak Ira n anak dya.. Anak dya comei gilar macam anak mat salleh..
















Kami nek feri dekat kuala Perlis.. sejam jugak la.. Sampai ja Langkawi, sewa keta then pusing2 satu Langkawi tu.. Takot x sempat nak balik, kami juz tgok2 mcm2 tu ja tempat yang ada dekat Langkawi.. Yang best nya nek Cable car.. Memang awesome!! Aku ingat kan yang aku ni penakut xp aku nek relax ja.. Cool ja..hahaha.. *well, orang cantik memang macam tu..kahkahkah* tapi sayang sebab hujan so tak wapa nampak sangat view dya…

Round2, jalan2 kat Kuah.. Nak turun pantai Chenang x boleh sebab hujan.. Cian Nina nanti kena hujan.. So boleh nikmati angin dya ja la.. Tenang gilar .. Langkawi more to orang yang nak honeymoon / yang nak wat sweet memory.. Last, kita orang p shopping.. kak Kimi mai satu beg ja balik 2 beg..haha.. Aku juz beli coklat, keychain n kain batik ja la.. Kalo la Cik Pah pon kot sekali, aku perasan abeh borong mangkuk pinggan.. Murah kot kat sana..Abeskan masa dengan shopping then balik nek last feri.. Sampai Kuala Perlis dalam koi 8 lebih.. Hujan lebat gak la.. akak aku bole drive slow ja sebab memang takot kalo drive malam.. Then aku swoh stop, aku nak drive.. dah la ngan lapaq waktu tu bole pulak bawak slow2, agak2 bila nak sampai?? Aishy x bole aku.. Sampai umah almost lam koi 10, tu pun lepas stop makan.. Kes makan luar tu la perut aku mula wat rusuhan..Besok tu sehari aku stuck gara2 sakit perot.. heee sabo ja la >.<.. *Nasib bek orang cantik penyabar,haha J* Balik tu bersih diri apa semua then ZzzzzzzzZzZz… Besok pagi pulak aku bangun bawak kak kimie p melawat mak Kak Put. Akak aku kerja then aku la ganti dya jadi wakil..hehehe.. Then habes la tugas aku jadi tour guide.. hahahaha J


Banyak benda kot aku dapat dari kak Kimi.. Thanks yer akak coz sharing something yang useful untuk my future. Betoi la orang cakap usia memantangkan fikiran.. Pergaulan dengan yang dewasa lebih banyak input kita dapat… 

p/s : Wishing me luck for MUET... :)

#Wordless Wednesday#

Assalamualaikum

#Wordless Wednesday#

Thank you Allah for giving me one of such a wonderful gift that I really2 luv it :)


Rabun Warna

Assalamualaikum semua!!

Morning2x!!  hihihi.. act, aku bosan asyik mengadap pelan ngan assignment.. nek luruh rambut aku fikir.. *nampak tak over tu??* Hahaha.. punya la fed up wat assignment, so aku update la blog.. kalo nak lena pon mata rasa tak mengantuk lagi.. hurmm pelik aku skunk ni.. *luahan perasaan sat noh!!* Hihi.. aku skunk dah tak boleh bangun lewat.. tido la koi wapa pon tapi koi 6 lebih mesti aku bangun.. dah tu siap ngan cergas lagi mata ni.. aishy2. >_< .pelik bin ajaib ni sampai mak aku pon was2 ngan aku.. hahahaha.. kalo dulu, cuti nak dengar sora aku pukui 8 pagi, emm kirim salam ja la.. hahaha..

Ok dah stop it!! Enough pasai cita bangang aku tu.. haha.. entri kali ni aku nak share ngan uollssssss pasai RABUN WARNA a.k.a kurang nampak 3 warna dalam kehidupan  seharian ni… dya tak buta Cuma rabun ja okay!! Tak la terok sangat tapi agak la.. *macam bangang ja ayat* hahaha…

Rabun warna ni, dia Cuma tak nampak 3 warna ja iaitu merah, biru dan hijau dengan jelas.. kalo nak ikotkan warna2 ni memang warna yang penting atas faktor2 keselamatan.. bahaya jugak la tu so hati2 yer..

Faktor2 rabun warna adalah atas dasar :
                  
  • keturunan, Selalunya anak lelaki yang akan mewarisi dari ibu.. so peratusan lelaki rabun warna agak tinggi compare dengan perempuan     
  • Bahagian retina sudah terjejas akibat mengidap penyakit mata yang tertentu
  • Gangguan saraf optik
  •  Kurang zat iaitu Zat yang diperlukan ialah vitamin A.
  • Kesan ubat - Akibat pengambilan ubat untuk mengelakkan kanser payu dara\
  • Sakit sebelah mata - keupayaan mata yang berbeza pada sebelah mata yang lain. Justeru, warna yang ditafsirkan pada kedua-dua mata adalah berlainan sehingga menyebabkan warna yang dilihat adalah berbeza daripada yang normal. 


Agak malangnya bila penyakit ni tiada rawatan yang spesifik ataupun ubat yang boleh sembuh sedia kala.. dia Cuma boleh kurangkan ja atau tak bagi lagi terok.. at least ada la jugak kan dari x ada.. huhuhu.. bersyukur ~_^.. dengan cara ini :
  • Cermin mata tinta khas
  • Melabelkan warna..

Okai sekian sahajalah perkongsian kita pagi ni.. nampak gayanya ini sajalah yang input dapat digebangkan.. hehehe.. nanti kalo ada input yang best, kita gebang lagi yer… hikhikhikhik.. 

Sweet dream
Adiooosssss
Assalamualaikum!!

p/s : harga minyak naik 20 sen, so?? So.. sotong la.. hahaha.. *muka serious ni*  ok! Bagi aku gila punya terok jugak la effect dia untuk student macam aku ni!!  Tak kisah la keta ka, moto ka, minyak tu punca utama kowt barang2 yang lain akan naik.. Besok confirm harga lauk naik kat kafe.. aishyyyy!!!! >.<
  
Voice of heart : once ago, i thought that beauty is not priority, now i'm realized that it was totally wrong.. Nowadays, our looking comes first, our attitude and so on are put in the back!! *poor thinking* To success, *nowadays style* we should have this; good looking, smart thinking, n good in grab it chances, then u will survive no matter how hard u feel.. By our looking, people will put how much an expectation towards us??.... so think about it.:)


Syawal Datang?? Raya lerrrrrrr...

Assalamualaikum semua…

Morning!!! Pagi2 ni dah update buang tabiat ka apa ni?? Hahahaha.. Kelas petang sat g so aku curi2 chupke2 update blog ni.. hehehe ~_^.. Entri kali ni aku nak sambung cerita fasal SYAWAL la, xkan valentine pulak.. kihkihkih .. Sabtu hari tu, 24/8/2013 bersamaan 19 Syawal, umah aku ada wat open house..  Penat gilar kowt, dah la pagi tu aku ada kelas then balik tu teros ja layan manusia2 yang ada.. hehehe…

Memang best sebab boleh jumpa balik kawan2 yang dah lama tak jumpa.. First, aku suruh dulu budak kelas aku mai, sebab aku takot clash dengan membe2 teknik arau.. *nampak tak permainan dy macam mana.. hehehe .. Bukan apa, aku takot tak sempat nak layan, kunk ada jugak yang terasa hati.. X maw la macam tu.. Ni budak2 kelas aku. DUB (Diploma Ukur Bahan).. Haa depa kalo mai umah aku, memang ‘sengal’ sikit sebab excited jumpa bendang (sawah padi ).. hahaha.. Layan ja la lagipun entah bila la nak jumpa depa lagi lepas ni.. L

yang ni wan.. memang gila kamera!!

Ni syahmi..
 Kalo duduk sembang ngan dya memang xkan pernah behenti gelak..
 ada ja akai jenuh dy..
lagi 1 membebel mengalahkan mak2..
 aku pon terkejut dgar dy bebel..
masak la bini dya.. hahahaha

ni yati, wani n zu..
depa ni memang sengai bin bingai
kelolo ja..hahaha 


yg tengah tu tantan.. haa dy memang..
gilar kamera mcm wan jugak!!
hahahaha


sebelah kiri ni afiq a.k.a ketua group aku...
yg kanan ni bhoott..



Aku dengan selekehnya snap pic ngan depa, hurmm xp tak apa nasib bek depa ja bukannya adiputra.. hahahaha.. so x kisah la.. sebat ja la.. hihihihi.. Kak dila n nad x ada pon pic.. Awai sangat angkat kaki.. -.-' 


Ok yang ni budak2 teknik arau.. papa n ct.. dya orang ja yang masih setia ngan aku.. hahaha *bajet macam couple pulak an… >0^ .. Pastu macam biasa geng laki yang masih contact apat, edin, farez n pait.. Acap n yg len wat bz trok bak hang.. meluat aku.. >< Bila dah kawan lama, rasa macam adik-beradik ja, x ada langsung “feeling2” segala bagai.. Tu yang bestnya.. Lagipon x ada maknanya aku nak feeling segala bagai, depa tu layan aku,, mak aiiii langsung x anggap aku gegurl.. ada ka patot depa cakap aku “tiga suku”?? Comey tara ni depa kata 3 suku.. hee sabo ja la ><

papa la satu-satunya ahli persatuan SINGLE MINGLE
 aku yang ada dari dulu hingga kini.. hehe
act, ramai ahli dya xp skunk ni dah bnyak pulak yg sign out.. haha


che ct ni dah berpunya dah..
aku rasa x lambat dah nak makan nasi minyak.. hahah
Okai yang tu ja la kisah syawal aku, opps terlupa!! Ada satu lagi kisah beraya di rumah lecturer tapi yang tu nanti la.. hehehehe *tahun ni raya sakan.. hahaha J Bila lagi kan?? Tahun depan belum tentu lagi ada ka x?? huuhuhuhu…

 bye2 
jumpa lagi
adioooossss!!!

p/s : terapi yang terbaik untuk diri aku adlh shopping n bercuti.. Dapat ja salah 1 benda ni, rasa ringannya kepala.. hahahaha.. Maw bankrup aku macam ni.. Keja Senior QS pun blom tentu ckop.. hahaha..semalam aku keluaq aku spent 300.. waktu membeli x igt dunia, xp bila balik kira balik -.-' hurmmm tawakal ja la.. ahaks.. redha ja la, bila lagi kan??  REDHA je la.... huhuhu 

Syawal Datang Lagi

Assalamualaikum semua..

Sebelum tu nak wish selamat hari raya aidilfitri ya even lambat cikit.. Hihihi.. Banyak2 hari, hari ni aku paling free nak update blog.. Dah bersawang terok aku tengok blog ni.. Dah macam hidup segan mati tak mahu.. Entri kali ni juz nak show off cikit ragam syawal.. Hehe .. Syawal kali ni agak best la compare dengan sebelumnya.. Yelar sambut ngan ahli baru.. Hihihi.

 Cuma yang sedihnya abang ja lar yang tak boleh balik sebab dia p china.. Eiii ada ka patot hari raya dia p china, sabo je la… sedih kot, baru berangan pagi raya dengar suara budak2.. X pernah lagi family aku dapat berkumpul semua.. Tahun depan confirm la x.. Kak da pon dah nak kahwin, sah2 la kena ikot husband dya.. Huwaaa cedehnya L

Yang bestnya lagi raya tahun ni, pagi2 dah tak ada drama raya.. Haaa family aku memang, ada ja drama.. Yang nak wat drama selalunya abah la.. Yelar anak kesayangan tak balik kan.. Mulalah, ada jelar yang boleh spoil mood kami ni.. Tapi di atas ‘kebijaksanaan’ kak na berkata-kata, hahahaha,  J abah tak buat langsung drama raya.. Nasib baik ada kak na, kalo x jenuh jugak la nak melayan.. Aishyyyy …


Oleh tu, untuk menghargai semua yang ada balik raya ni, kita orang tangkap gambar family even tanpa family abang.. Itula abang tu tolak rezeki, aku punya baik hati kot nak sponsor.. Haaa kan dah rugi.. Aku dah pesan dah suruh balik, apply cuti awal2.. Aishyy sabo ja la.. Suka spoil pelan aku ><..  N hasilnya tadaaaaaaa…..

 ni pak bidi n cik pah..<3 
orang yang bertanggungjawab bawa aku kat dunia.. hehehe
 thanks mak abah sebab jaga atak yang ketegaq sampai terlebih.. hahaha.. 



 Haa yg ni la menantu a.k.a hantu kesayangan lelaki mak abah utk tahun ni.. hahaha.. 
tahun depan dah ada persaingan dah.. kahkahkah

yang ni la hasil dya..
 x kisah wapa spent dya janji semua orang happy...
 what a great SYAWAL.. thankz ALLAH for giving us chance...

Nanti kiter sambung cerita lagi yer.. #opehouse #last sem.. hihihi... Nak kena sambung wat t.o, tidak tak sempat la aku nk bercuti weekend ni.. hahaha.. adiooosssss
selamat malam semua
assalamualaikum..

p/s : dear lesboo, kau tahu aku punya pe'el macam mana.. Tapi kau still buat jugak kan? Aku langsung tak kisah kau nak wat apa pon ngan dya, yang paling aku kisah tu sebab tipu aku.. Depan aku, kau provoke aku segala bagai.. Skunk kau rasa bersalah, kau bagi tahu.. what a shit reason.. eh, aku tak hadap la ngan dya.. Dya ngan aku bukannya ada ap2  pon thats y aku tak kisah.. Tapi yang menyirap darah aku tu, kau tipu aku.. innocent ja depan aku.. sakit taw!! 

Malam yg indah (^o^)

assalamualaikum..

hi2.. Lama kan tak bersua..Sebelum tu nak wish Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak kepada semua umat Islam. *x lewat lagi kan.. Enti kali nak kongsi pasal MALAM LAILATUL QADAR.. Even hampa semua dah biasa dengar tapi tangan ni still gatal nak taip jugak. Sekadar saling memperingati dan perkongsian. Sharing is caring, giving is loving.. haha *tetiba..

SEJARAH LAILATUL QADAR :-

  1.  Apabila sahabat-sahabat Rasulullah s.a.w. mengkagumi ibadah seorang umat Bani Israil yang beribadah selama 1,000 bulan, dengan beribadah pada malam hari dan berjihad pada siangnya, lalu Allah ‘Azza wa Jalla menurunkan surah al-Qadar yang menyatakan malam al-Qadar baik daripada 1,000 bulan. Ia adalah rahmat dan kurniaan Allah Ta’ala kepada Umat Nabi Muhammad s.a.w.
BILA LAILATUL QADAR

  1. Petua oleh Imam Ghazali dan lain-lain ulama untuk cari mencari malam Lailatul Qadar.Jika awal ramadhan jatuh pada hari

  • I) Ahad atau rabu -malam qadar dijangka berlaku pada malam 29 ramadhan
  • II) Isnin – malam qadar dijangka berlaku pada malam 21 ramadhan;
  • III) Selasa atau jumaat – malam qadar dijangka berlaku pada malam 27 ramadhan;
  • IV) Khamis- malam qadar dijangka berlaku pada malam 25 ramadhan;
  • V) Sabtu- malam qadar dijangka berlaku pada malam 23 ramadhan


APAKAH DOA DAN AMALAN LAILATUL QADAR?
           1. Bagi orang yang mendapat Lailatu Qadar ucapkanlah:
اَللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيْمٌ، تُحِبُّ الْعَفْوَ، وَاعْفُ عَنّى وَعَنْ وَالِدَىَّ   
“Ya Allah, sesungguhnya Engkau adalah Maha Pemberi Kemaafan (Maha Pengampun), 
Suka memberi kemaafan (keampunan), 
maka maafkanlah (ampunkanlah) aku dan kedua ibu bapaku.”

          2. Banyakkan solat, membaca al-Quran, doa dan zikir. Berdoalah juga dengan lain-lain doa dalam                     bahasa kita untuk lain-lain kebaikan dunia dan akhirat, janganlah berdoa sesuatu yang buruk.

          3. Bacalah walaupun 1 ayat al-Quran sebelum tidur, kerana jika berbetulan dengan malam Qadar                     pahalanya lebih baik daripada sekali khatam al-Quran pada malam-malam lain. (sebaik-baiknya                    bacalah 10 kali Surah Al-Ikhlas, iaitu Qul Huwallahu Ahad)

         4. Bagi perempuan yang haidh atau nifas, ucapkan zikir-zikir di bawah:
سُبْحَانَ اللهِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، وَلا إِلَهَ إلا اللهُ، وَاللهُ أَكْبَرُ

Last but not least, Allah merahsiakan tarikh istimewa ni sebab ingin hambaNya menunaikan ibadah dengan penuh tekun di malam2 terakhir Ramadhan. Moh la yer sama.. hehehe.. jom out lu yer, element2 tgah panggil tu bila la nk taking off depa.. #wishmeluck for final project#

p/s : Honestly I'm not perfect enough to ask anything from Allah.. But Allah had gave me reward that i've never been dream on.. Thanks #barakahRamadhan#