CINTA USIA

assalamualaikum!! Hii semua!!

Salam Jumaat. *Orang lain sibuk pergi masjid, yang aku terhegeh hegeh depan lp ni. heheheehehe..* Aku cuma nak share tentang CINTA USIA. Normal bila lelaki berusia berkawan dengan perempuan muda tapi bila perempuan berusia berkawan dengan lelaki muda, haa yang tu dah jadi paranormal dah. hahahaha.. Memang payah bercinta tapi tak direstui oleh orang sekeliling. Memang menyakitkan kan?? *asal aku boleh tahu lak rasa dya cam na? aishy!! nampak benor propa.. haha*



Cinta Usia ini dah jadi macam trend kan? Hurmm entah lah nak cakap apa, kalau dah jodoh nak buat macam mana kan? Tapi bagi pendapat aku, bukan usia yang menjadi penentu kebahagiaan. Yang mencorakkan perkahwinan kita ialah sikap diri sendiri dengan tanggungjawab dan kesedaran masing2 demi kebahagiaan.

Ciri2 yang perlu dalam CINTA USIA ni ialah :

  1. ikhlas - terima kelemahan dan kekurangan. Bukan kerana kebendaan mahupun paras rupa kerana   semua itu tak kekal.
  2. sabar- untuk memastikan setiap perbezaan dapat diatasi.
  3. Jangan cepat melenting - perlu berbincang untuk mencari jalan penyelesaian untuk setiap masalah.
  4. Jangan mencari siapa salah - tapi sebaliknya sama2 mencari kelemahan dan perbaiki kekurangan yang ada.
<3Insyaallah mahligai yang dibina nescaya akan bahagia.<3
 
haa kan dah bahagia!!


Tapi sebenarnya kan CINTA USIA ni, agak bahaya pada wanita. its okay bila both ada kewangan yang mantap. Tapi kalo setakat perempuan ja yang belanja semua, haa kan dah sakit wania tu. Yang lelaki tu sedap ja. Aku memang tak boleh kalo benda ni berlaku depan aku. And satu benda wahai wanita semua, jangan lah kita jatuh cinta dekat seseorang tu sampai buta untuk menilai mana satu kaca mana satu permata. Jangan sampai kita menyesali dengan sesebuah perkahwinan. Berfikirlah dengan sewajarnya. kan??

ok semua aku choaw dulu yer. lapo pulak. makan lu jom!!! 
salam semua..  (^.^) 

OMoNg koSonG

assalamualaikum semua..

rindu gilar nak berblog. bz sikit sebab dah nak dekat exam. fuhhhh! penat kowt.. aigooo @.@ dalam tempoh 3 bulan ni, macam2 benda dah jadi. masalah kawan la, family la, study la, argggghhhh serius tak cukup tangan kaki nak handle.. satu2 benda kena control.. tu la kan cabaran hidup. nak berjaya bukannya senang, betul tak??

 betul kata pepatah "usaha tangga kejayaan". tapi apa pun best!! aku rasa benda yang jadi dekat aku ni, boleh membuatkan aku matang dan jadikan pengajaran untuk masa depan. cuma satu benda yang aku tak boleh nak control dan handle adalah perasaan. ngeeee ~~~ bak kata Gary "STRREEESSS"... hahahahaha..
cuma satu ja aku mintak dalam hari2, aku ingin jadi anak yang solehah, anak yang boleh membahagiakan mak n abah. yang tu jer. *asal entry aku ni sedih pulak ni, aishyyy*

oleh itu, kita semua seharusnya menjadikan ujian yang kita hadapi adalah suatu latihan untuk kita menjadi insan yang lebih kuat dan tabah pada masa depan. insyaallah. :)

#cerita hati tak siapa tahu#



like plez .. *_*

assalamualaikum semua!!

hi!! Nak mintak tolong dekat semua ni. Tolong jap like page ni. Tolong membe syuhada join contest ni.. tolong eik?? *tetibe kl, hahaha* Pertolongan anda sangat hargai ^__________^

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=572027876141645&set=a.572009499476816.1073741825.128307673847003&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-a.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash3%2F544298_572027876141645_1532855802_n.jpg&size=960%2C719

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=572028369474929&set=a.572009499476816.1073741825.128307673847003&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-d.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-snc7%2F576013_572028369474929_1977362722_n.jpg&size=960%2C720

Okay.. Thank you..
Muahhhhh <3<3<3

nothing to say

assalamualaikum w.b.t!! 

kebisuanmu menenangkan
senyumanmu mengasyikkan
keluhuran budi membuat ku terpesona
bergetar jantung menatap matamu 
entah bila kedua bibir ini akan berbicara
penantian yang cukup menyesakkan

mulut menidakkan tapi hati mengiakan
entah kenapa kekadang hati dan akal tidak seiring
tidak pernah serasi 
anehnya!!

ego telah membataskan semua
perasaan dipendam
menanti waktu yang tepat untuk meluahkan
hanya masa yang menentukan sama ada 
inikah cinta
 atau 
hanya mainan perasaan semata - mata.....



AMANDA SOFEA copy right