Helang Island

Assalamualaikum

Sebelum tu nak bagi taw minggu lepas aku cuti seminggu.. yeayyyy!! *Looks like honeymoon u know!! Hahahaha* Semuanya gara2 semua lecturer p wat soalan dekat Kelantan.. Tapi lecturer aku lagi cekap, ditinggalnya assignment swoh kami wat.. Dah la soalan susah.. dah macam thesis dah aku rasa.. *mula dah aku punya gebang* Max. words 1000, x ka dah macam karangan spm dulu?? Aku pun punya la pedo (hati2), takut terlebih/terkurang nanti kena tolak markah kalau tak penuhi standard dya.. Assignment pun assignment la janji x ada kelas..hahaha.. Yang ada pun Cuma pagi ahad ja la.. En terpaksa cancel p Kelantan sebab apa entah..

Ok!! Act, aku nak gebang yang aku p Langkawi 1 hari.. hehe.. Thanks to akak aku yang baik hati gilar2 sebab sponsor aku dari a to z.. Haa nampak tak aku ni adik kesayangan dya?? Hahahahaha…

Al kisahnya bermula begini, kawan akak aku (kak kimi) mai dari Johor sebab nak melawat mak kawan dya yang tak sihat.. Alang2 dah sampai Kedah, terpikir la nak p mana yang best dekat Kedah ni.. Punya la bincang dalam kereta, depa decide nak p Langkawi.. Aku yang dok drive ni celapak la nak ikot tambah pulak besok tu x ada kelas.. Memang ngam2 soi la..Hahaha.. Sampai ja umah aku p umah Yati rahim settle kan assignment malam tu jugak.. bayangkan la dengan penat drive dari Peneng teros balik p Jitra.. Wat pulak assignment.. Memang letih gilar tapi bila teringat Langkawi teroih semangat… hahaha.. Siap ja kerja dalam koi 1 a.m then bangun 6.30 balik pulak umah aku.. Memang non stop. Balik ja umah siap2 then bertolak p Perlis, ambik kak Ira n anak dya.. Anak dya comei gilar macam anak mat salleh..
















Kami nek feri dekat kuala Perlis.. sejam jugak la.. Sampai ja Langkawi, sewa keta then pusing2 satu Langkawi tu.. Takot x sempat nak balik, kami juz tgok2 mcm2 tu ja tempat yang ada dekat Langkawi.. Yang best nya nek Cable car.. Memang awesome!! Aku ingat kan yang aku ni penakut xp aku nek relax ja.. Cool ja..hahaha.. *well, orang cantik memang macam tu..kahkahkah* tapi sayang sebab hujan so tak wapa nampak sangat view dya…

Round2, jalan2 kat Kuah.. Nak turun pantai Chenang x boleh sebab hujan.. Cian Nina nanti kena hujan.. So boleh nikmati angin dya ja la.. Tenang gilar .. Langkawi more to orang yang nak honeymoon / yang nak wat sweet memory.. Last, kita orang p shopping.. kak Kimi mai satu beg ja balik 2 beg..haha.. Aku juz beli coklat, keychain n kain batik ja la.. Kalo la Cik Pah pon kot sekali, aku perasan abeh borong mangkuk pinggan.. Murah kot kat sana..Abeskan masa dengan shopping then balik nek last feri.. Sampai Kuala Perlis dalam koi 8 lebih.. Hujan lebat gak la.. akak aku bole drive slow ja sebab memang takot kalo drive malam.. Then aku swoh stop, aku nak drive.. dah la ngan lapaq waktu tu bole pulak bawak slow2, agak2 bila nak sampai?? Aishy x bole aku.. Sampai umah almost lam koi 10, tu pun lepas stop makan.. Kes makan luar tu la perut aku mula wat rusuhan..Besok tu sehari aku stuck gara2 sakit perot.. heee sabo ja la >.<.. *Nasib bek orang cantik penyabar,haha J* Balik tu bersih diri apa semua then ZzzzzzzzZzZz… Besok pagi pulak aku bangun bawak kak kimie p melawat mak Kak Put. Akak aku kerja then aku la ganti dya jadi wakil..hehehe.. Then habes la tugas aku jadi tour guide.. hahahaha J


Banyak benda kot aku dapat dari kak Kimi.. Thanks yer akak coz sharing something yang useful untuk my future. Betoi la orang cakap usia memantangkan fikiran.. Pergaulan dengan yang dewasa lebih banyak input kita dapat… 

p/s : Wishing me luck for MUET... :)

1 comment:

  1. Pergaulan dengan org dewasa????... refering to meee????... hye.. i'm still sweet 17 k...haha

    ReplyDelete