TIKET NERAKA

assalamualaikum... 

Macam banyak masa ja aku ni kan update selalu.. Hahahaha.. Memang pun, sebab aku dah settle taking off n bq aku.. Juz nak tunjuk kat en sama ada dya approve ka tak.. Yihhhaaaaa!!! Entri kali ni just nak share experience aku sendiri.. Aku sendiri yang alami nya.. So, aku nak share la pendapat aku, rasa aku supaya korang2 semua boleh ambik iktibar..

emm macam nak start yer?? *nervous pulak, hahaha* TIKET KE NERAKA... Apa yang dimaksudkan ni adalah, ok aku stay ngan family sebab umah aku ngan poli sekankang kera ja.. Membazir ja menyewa, kata Pak Bidi la.. haha.. Aku ok ja.. Aku rasa aku dah selalu *bukan selalu xp memang* melawan cakap pak Bidi n cik Pah... Yelar, ada ja yang arahan depa yang akan aku melawan balik.. Mula la baran gila b**i aku ni keluar.. haa tudiaaa terok dah tu.. Sometimes kita balik penat then dya orang nak kita p sana p sini, aduihhh rasa macam tak sesuai la masa dya tu.. Haa mula la aku wat muka tolol aku ni n secara automatiknya kaki aku dah selangkah ke neraka.. sebab aku wat pak Bidi or cik Pah terasa hati.. Aku taw aku salah tapi entah tak boleh nak control aku punya sikap banggang ni.. Sedangkan kita bunyi "eh" pon, malaikat dah catit dosa ini kan apatah lagi dengan humm lu pikirlah sendiri...

Aku rasa aku dah macam melampau sangat dengan dya orang, so aku start janji dengan diri aku yang aku akan cuba bahagiakan dya orang even belum tentu lagi aku mampu.. Aku try d best nak puaskan hati depa.. Aku cuba untuk puaskan kehendak depa, aku cuba penuhi permintaan tapi semakin dicuba semakin diuji..*dah mcam hipothesis dah ni haha* Yelar, aku tak nak la langkah aku makin dekat ngan n*****... So aku rasa, better aku *aku ja taw!! korang jangan ikot pulak*  jangan dok sekali ngan parents.. Bukan untuk mengelat or whatever la, tapi aku tak sanggup nak tengok pak Bidi n cik Pah jatuh air mata sebab aku.. Rasa bersalah...

Pernah taw satu hari tu, aku p poli aku tak salam cik Pah a.k.a tak minta restu.. *kononnya nak mogok la* Aku p poli jawab test blank ja aku rasa otak aku ni.. Padahal subjek favorite aku tu, nombor tapi aku taw nak tulis apa looks like aku tak belajar apa2 pon.. Nasib baik test bukan final exam, tidak ka gila sorang2..  Haa tengok!! Allah dah bayar cash kat aku... Menyesal tak sudah!!! Balik tu ja dan2 aku cakap ngan cik Pah n berbaik la.. Nak cakap sorry rasa macam malu *benggong punya anak aku ni*

Then dalam diam aku planning yang abis ja dip. ni aku ingat nak cari kerja jauh sikit.. Jauh sikit ja dari umah sementara aku nak sambung degree pulak.. Yang penting, aku tak nak wat cik Pah n pak Bidi terasa ngan aku.. Biaq aku nak ajar diri aku ni sikit supaya hargai orang yang ada depan mata.. Mungkin dengan cara ni aku lebih hargai family aku.. Betul la kata orang tua2, mak ayah boleh besarkan 7 orang, tapi 7 orang ni belum tentu mampu jaga mak n ayah...

So korang jangan la jadi macam aku ni selalu sakitkan hati orang tua sendiri.. Jaga mak n ayah kita baik2... Elakkan sakitkan hati dya orang.. Tiada harta yang bernilai kecuali mak n ayah, ahli keluarga kita sendiri... Bak kata pepatah "air dicincang takkan putus".. Tapi memang betul taw, dulu aku ingat family tak penting pun sebab ada kawan2.. Memang patut pon Allah turunkan aku hujan yang lebat untuk aku menilai di manakah pelangi yang indah berada.. *perrrghh!! ni kalo cikgu Mariani baca ni confirm dya bangga, hahaha* Tagline hidup aku pun sekarang ni *pinjam tagline Pak Jib jap ye* "FAMILY DIUTAMAKAN, STUDY DIDAHULUKAN" .. Oleh itu, tempah la tiket ap pon jangan TIKET NERAKA sudah lah...

 Haa tak lupa juga kepada someone ni *bajet macam dya baca blog aku ja kan yang tak sebut nama..Dah la twitter pon x follow aku balik, gpon dya mana pernah kisah pon aku, haha* ahhh tapi tak kisah la, whatever it is thanks sebab muncul dalam hidup n beri semangat tanpa anda sedari n ketahui.. I try my best to improve myself to get same level with u... Its hard for me at first but thinking of u everything easy.. *lepaih ni aku rasa kalo nak dapat muet band 2,hahaha*


adiosss, assalamualaikum


p/s : Nak tengok af sat lagi kes tu update awai2.. hahaha.. Nak tengok azahael, uiii indah sungguh ciptaan Allah.. Kena tengok n hargai.. Kahkahkahakah.. Bole tengok ja la, nak vote?? mintak maaf la sebab aku ni kateogari keder.. Weelll QS kan?? *mula dah gebang terok,hahaha*

1 comment:

  1. Saya tau someone tue... haha....

    ReplyDelete