Officially :)

Assalamualaikum..

Entri kali ni just nak share yang finally gua officially GRADUATE in diploma UKUR BAHAN.. Alhamdulilah.. Muet pon gua dah setel.. Semuanya berjalan seperti yang dirancang.. Satu ja gua tak setel lagi.. Gua tak dapat keja lagi.. huwaaaa,, :'( Dah banyak company gua p, tapi tak ada apa pon feedback lagi.. Sedih gilar bak hang.. Memang penat, hari2 gua tunggu call, phone ni sentiasa di tangan.. X lekang,, X penah tinggai.. *x penah phone lekat kat tangan* Nak wat camna tak dak rezeki lagi.. Sabaq ja la.. *Maybe Bukan masa dya lagi*.. Tapi gua tak penah give up.. Pantang ja ada peluang semua gua p.. Mana yang datang, gua sebat ja..

"Just because you're struggling does not mean you are failing, 
Every great success requires some kind of struggle to get there " ..

Jom out lu yer.. Setakat ni ja la gua punya gebang.. Iwish n pray that i will have a nice future.. .X dilupakan juga untuk dya .. Wishing u have always luck of the day.. N good luck for you preparation final exam.. 

Adiooooossssss
Assalamualaikum..




Betul2 Gebang ni. hikhikhik

assalamualaikum..

Hi!!!!!! Bosannnyaaaa hari2 gua bangun makan tido, yang tu ja gua buat sejak menjadi penganggur kehormat ni... Hampa taw tiap2 hari gua gaduh ngan Pak Bidi.. Yelar, asyik berebut channel ja.. hahahaha.. Ok, actually gua bukan malaih cari kerja ye, tapi gua tengah tunggu result keluaq n secara tak langsungnya tamatlah pengajian gua kat polimas yg ku tak sayang.. hehehe

Haa satu g gua kena dengar Pak Bidi berletiaq a.k.a bebel.. Ya Allah!! sumpah aku rasa cemuih.. Berletiaq keh gua x apply kerja.. Hee gua nak p Johor x bagi pas tu banyak bunyi pulak,. hee sabaq ja la.. Bukan gua x nak apply keja yang disarankan tu tapi honestly gua ketaq kalo ada orang kira ni.. Bukan apa gua takut gua buat malu kat company tu... Gua lebih selesa kalo gua sendiri dapat keja tu tanpa kabel2 ni.. Baru rasa syokkk sikit..

N di atas kata2 "semangat" Pak Bidi, gua apply keja dalam diam2.. gua memang pantang dicabar.. hahahahaha.. *dicabar la sangat* .. Tapi malangnya x dapat apa2 la pulak feedback.. Hurmm menyedihkan.. :( Tu la padahnya lawan g cakap orang tua.. Haa nampak dak, Allah bayar cash ja.. *so please don't try this at home #SeriousNote*

N dalam tempoh sebelum gua dapat sambung belajaq dalam bulan 9 tahun depan, in sha allah kalo dapat,, gua berazam gua nak improved kan diri gua.. Benda yang gua nak buat dalam tempoh tu

  1. Gua nak belajar bahasa Mandarin.. *cita2 tinggi bak hang, haha*
  2. Gua nak kumpul duit beli gadget2 
  3. Mesti la gua nak kecikkan badan gua ni.. hahahahaha...
Gua rasa yang tu ja la matlamat gua dalam tempoh 9 bulan dari sekarang ni.. Hurmm yang len tu hanya sampingan ja.. hehehe.. Gua benggang r, berat badan gua naik.. Streesss gua.. Gua baru tinggal diet gua sebulan, terus naik.. Aishyyy letih r.. Ni gua nak kena struggle balik.. Tapi memikirkan demi kecantikan n anak CEO, hahahaha.. Gua terus anggap tu UJIAN.. Besa la tu dugaan orang cantik memang cam tu.. kahkahkah.. Whatever it is wish me a million of luck ok??

ok yer setakat ni ja la gebang gua.. ada masa free kita gebang teruk lagi yer.. hihihi ~0^.. Jangan lupa tengok AF2013.. Supprt faizul okehy.. hahaha

p/s : Gua rasa gua dah dapat balik diri gua.. N one more thing gua rasa nak renyih sorang2 for no reason.. Tapi gua rasa malu sangat bila teringat dosa2 yang gua lakukan.. Now i realized that i'm not good enough to anyone.. That's why i hold this word "Que Sera seraa".. Just be myself and ignore all those damn things.. :) -Lilahita'ala- 


 "You don't have to defend or explain 
your decisions to anyone.
 Its your life.
 Live it without apologies"
 - Mandy Hale - .. 


Not Official yet :)

Assalamualaikum..

Hi!! Ehem2, nak habaq syuhada zabidi sudah BEBAS!! yeayyyy!!!! (^o^).. Alhamdulilah dah abes dah tapi x official lagi la graduate sebab resualt x keluaq lagi.. 2 weeks dari sekarang.. Fuhh!! Dup dap dup dap ja sekarang ni.. Last paper ari tu ari rabu and the same thing to MUET.. Abes ja MUET terus jawab exam.. Jammed gua punya otak.. Hahahaha.. MUET tu baru speaking, yang lain tu 23.11.2013 ni,, so wish me luck, okay?.. >o^

3 tahun study 3 tahun jugak la lalui suka duka.. Whatever it is, we called sweet sour our life, whether like it or not, you have to face it because its your choice.. right?? Btw, nak ucapkan THANK YOU lecturers UKUR BAHAN yang sanggup buat majlis perpisahan untuk DUB 6A.. *so touching* And sampai la masa saat perpisahan.. Honestly, sedih gila rasa, sebab peratusan kemungkinan nak jumpa balik tu rendah.. :(

And sedih jugak sebab ramai yang tweet pasai tak sanggup berpisah ngan buddies, tapi aku ... Hurmmm, dah lama terpisah!! Gua rasa hati gua dah beku sepenuhnya la.. Dya orang punya la meleleh aiq mata waktu peluk gua, tapi gua steady ja, macam x dak perasaan.. Dah la gua x balas pelukan dya orang.. Bukan gua sengaja yer tapi itu la, gua rasa janggal... It sounds cruel but this is me.. Once broke, never get back as usual..

"I forgive, but never forget because
 i never want to be hurt the same way twice"
 -Maegan Gunderson-

So, kalau la boleh gua delete memori gua macam mana gua delete dokumen dalam lp kan senang.. Tak dak la gua dok gila2 sorang.. Hahahahaha.. Ehem2, ada satu lagi announcement, emmm nak cerita ka dak?? Hurmmm  *garu kepala sat* Okay, maybe next entri gua kongsi sekarang let it be secret.. hehehehehehe..

Okai, jom out lu  yer, yang ni ja la gua punya gebang..Ooops before that,  Malam ni jangan lupa tengok AF2013.. Hahahaha.. Kali ni gua sokong Faizul sebab sora dya, pergghhhhhh!! cair bak hang..Satu g sebab dya nyayi lagu penghujung cinta, alahai!!.. oh melting gilar.. <3<3<3 .. Hahahaha.. Gua bukan tak sokong dah Azhael tapi betoi cakap Melly ,

" Azhael kayaknya junk 
*betoi tak taw eja,belasah ja ni..hehehe
food, enak dimakan tapi boring..- 

Haa gitu la gua rasa sekarang ni.. Bosan... Mudah ja kan hati kita berubah.. Sekejap ja Allah nak balikkan rasa hati kita.. Right??

adiosssss..
written by
 broke heart person