Salam Lebaran #kosong-kosong

assalamualaikum.....

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR N BATIN.. Salam Lebaran untuk semua yang menyambut hari raya aidilfitri.. Cepat gila Ramadhan kali ni..  Moga dipertemukan lagi dengan Ramadhan yang akan datang.. -amin-

Just nak post warna-warni Aidilfitri di rumah gua..





n Finally pic family n my little gurlssss yg gua sayyyyyaaaangggg gila la.. hehe



Last but not least, gua ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir n batin :) maaf andai terkasar bahasa n inshaallah jumpa lagi.. #k0s0ng-k0sn0g

PENAT

assalamualaikum w.b.t..


Olla.. Dah lama an tak bergebang?? Act, rindu gila nak bergebang tapi tu la sejak2 dah menjadi wanita berkejaya ni letih memanjang..hahaha  *ayat clishe* Sejak gua bekerja ni, satu ja pertanyaan yang berlegar di kepala gua ni.. "Macam mana la kalo dah kawen nanti??".. kahkahkah.. banyak2 soalan, soalan tu yang muncul dalam kepala gua ni.. Yelar bukan apa, bayangkan balik dah koi 5.30, *tu pon kalo keja dah settle* lepas tu balik mestilah nak kena kemas rumah lagi, masak lagi, cuci baju,pinggan tu tak termasuk dengan laki lagi.. Tu belom ada lagi anak, kalo ada anak Allahuabar.. Tak boleh bayang.. Rasa mengerikan.. Lebih ngeri dari nightmare..*amboih, over bak hang, hahaha*

Sementara gua yang single mingle ni pon rasa nak bebai yang amat.. Tu tara baju, makan apa semua, gua tak kena pikir, Cik Pah yang handle.. hehehe.. Patut la kan orang ambik orang gaji.. Mana la nak sempat wat semua dalam masa 24 jam.. Kalo gua yang kena wat semua confirm gua dah kuruih, tak payah senaman segala bagai.. *Hurmmm meletihkan* Tu tak termasuk dengan bebanan kerja lagi.. Fuhhhh!! Baru la gua tahu betapa payahnya nak cari duit n betapa susahnya nak jadi kaya..

Rutin harian *basic aktiviti*  gua lepas balik, gua mandi makan solat then tengok tv.. Koi 8 solat, then iron baju sementara tunggu Isya'.. Habes ja setel semua kewajiban gua then apa lagi booomm atas katil.. Lena ghaib sampai besok pagi.. *langsung tak efektik kan gua punya aktiviti*

Sometimes gua pikir nak senang buat det, kawen ja ngan anak Dato', Tan Sri ka tapi yang tu masalah pulak.. Masalahnya pulak Nak ka anak Tan Sri segala bagai tu dekat gua?? kihkihkih.. Confirm2 la memang TAK.. hahahaha.. Pengajaran yang gua dapat tak semua benda senang untuk kita peroleh, kena la struggle untuk dapatkan.. Lagipon, macam mana nak kenai senang kalo tak kenai susah.. Betoi r?? Hurrmm hidup ni kadang2 kita sendiri yang kena positifkan diri, dah tak boleh nak harapkan orang untuk sedarkan kita..

Huwaaaaa penat sangat..Macam2 orang yang jumpa n macam2 jugak la pe'el..  Honestly, ni adalah sebahagian pengalaman gua yang pahit banyak tapi manis sikit aja..

"Ingin menangis tiada air mengalir,
Ingin bersuara tiada yang mendengar,
Ingin bersandar tiada bahu yang menahan
Hidup selalu kekurangan"

Haa tengok sampai boleh wat gurindam la.. Punya la stress... Tak taw la sampai bila nak hadap benda alah ni.. Gua anggap benda alah ni sebagai dugaan.. Dugaan yang boleh mematangkan n who know useful untuk future.. *Ameen*


P/S : Bismilahirahmanirrahim, Ya Allah aku mohon agar aku tidak menjadi bebanan/menyusahkan orang lain.. N permudahkanlah segalanya.. -ameen-

First of 2014

assalamualaikum..

Hi!! Salam maghrib, Salam 1 Malaysia, Salam bersalaman.. hahahaha.. *macam besa,ayat gua memang vanggang sikit*  Sebelum tu nak good bye to 2013 n welcome to 2014.. (^.^) Hurmm tahun ni gua tak pasang apa pun azam sebab gua taw memang azam gua takkan tercapai.. hahaaha.. So untuk mengelakkan kepala gua penat berfikir tentang azam, gua buat bodoh jer.*wat bodoh tu memang habit gua*.. Gua dah mengamalkan prinsip hidup yang terbaru.. I hold that word..*amboi skiping kau,hahaha* Que sera sera , whenever it be, it will be ..

Actually gua nak share something about health tapi gua kekurangan maklumat lagi, so insya Allah ASAP gua akan gebang ngan hampa semua noh.. Biarkan gua membuat kajian lu n testimoni, dah berkesan baru gua sebarkan.. hihihi.. *ada gaya doktor di situ,hahaha*

Gua cuma sedih sikit r, 2 akak gua dah blah dah dari umah.. Yang tinggai akak gua, gua n 2 orang adik gua.. Sunyi r.. Tidak boleh gebang selalu ngan depa n pawww det depa.. hehehe.. Yang tu yang best... hikhikhik..

Dulu kami semua pernah mintak doa taw supaya kami dok berjauhan.. Yelar bila dekat gaduh ja, ada ja la tak kena.. Yang tu la yang ni la.. macam2 pe"el.. Dialog kami macam ni "KITA NI KENA DOK JAUH BARU HARGAI ANTARA 1 SAMA LEN" Tengok2 Allah dah makbulkan dah.. First yang keluaq kak da.. tup tup angin tak dak ribut pon x dak, kena p Sabah setahun.. Ok, x pa lagi.. tup tup pulak kak na dapat tukar sek p negeri sembilan.. Duduk dengan husband dya.. Baru la terasa betapa sedehhhnyaaa .. itu la mintak lagi bukan2..

Tapi gua sedeh jugak ngan kak na.. Even dya dapat tukar xp still x boleh stay ngan husband dya.. Sebab laki dya dok kat nilai yang dya dok kat Jempol.. Makkk aiihhhh, nak tak nak still kena dok asing.. Sedeh kan.. Maybe dugaan berumah tangga.. Kak na siap pesan lagi ngan gua jangan jadi cikgu macam dya n JANGAN kahwin ngan orang jauh.. hahaha.. pesanan yang last kali tu gua rasa lawak.. gua tanya la pasai pa pulak? gua baru berangan nak ngan orang Filipina ka Indon ka macam Mark Adam@Afgan. hehe *tudia x padan ngan orang, demand macam2, hahaha* Kak na cakap nanti gua akan letih bila bab nak balik kampung n cemuih..

Gua pon cakap la ngan akak gua, jangan isaw gua cari anak tok imam kampung gua.. hahaha.. dekat ja wapa langkah ja.. hahahaha.. Cakap pasai anak tok imam tu, baru gua ingat.. Dya wat gua renyihhh sampai ke kodiang nuhhh.. haha.. Taw dak pasai pa? Sebab dya boleh tanya kat mak gua pasai gua n taw&ingat nama gua.. kahkahkahkahkah.. mawnya gua tak siuman hari tu.. Tu baru dya tanya kalo la dya mai merisik Ya Allah gua tak nak wat apa.. hahaha.. *tudia berangan sampai merisik..perasan tak dak dah..haha*

Whatever it i,s itu semua kan dugaan n ujian dalam idup.. Bak kata pepatah, "bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian".. Hehehe.. Gua doa'kan semoga tahun 2014 adalah tahun yang bertuah untuk hampa semua especially to my lovely familia, member2 n tak lupa untuk dia, hey untuk dia.. hahaha.. *tetiba najwa latif* n untuk diri gua, gua harap gua mampu jadi yang terbaik dalam kerja, family n hamba Allah..

Sebelum tu nak mintak maaf kat Pait n geng sebab x leh join makan2.. Sweet kan depa nak belanja gua sempena birthday gua.. i'm touched!!! hehe.. Tapi tu la gua tak sempat nak siapkan diri utk join.. Sorry yer, maybe next time.. Seriously thank you so much sebab buat gua rasa yang gua ni dihargai n disayangi.. hihihihi..


Okai semua, penat dah gebang.. X larat dah.. Ni pon gua rasa gua gebang terok dah ni..HAPPY NEW YEAR!!


adiooosss
assalamualaikum..


p/s : Gua harap gua bole hilangkan rasa gua kat dya, sebab gua takut sangat nak hadapi kenyataan kalo dya dah ada orang lain.. Dear Allah, if that happen, please give me some piece of strength.. -amin-