PENAT

assalamualaikum w.b.t..


Olla.. Dah lama an tak bergebang?? Act, rindu gila nak bergebang tapi tu la sejak2 dah menjadi wanita berkejaya ni letih memanjang..hahaha  *ayat clishe* Sejak gua bekerja ni, satu ja pertanyaan yang berlegar di kepala gua ni.. "Macam mana la kalo dah kawen nanti??".. kahkahkah.. banyak2 soalan, soalan tu yang muncul dalam kepala gua ni.. Yelar bukan apa, bayangkan balik dah koi 5.30, *tu pon kalo keja dah settle* lepas tu balik mestilah nak kena kemas rumah lagi, masak lagi, cuci baju,pinggan tu tak termasuk dengan laki lagi.. Tu belom ada lagi anak, kalo ada anak Allahuabar.. Tak boleh bayang.. Rasa mengerikan.. Lebih ngeri dari nightmare..*amboih, over bak hang, hahaha*

Sementara gua yang single mingle ni pon rasa nak bebai yang amat.. Tu tara baju, makan apa semua, gua tak kena pikir, Cik Pah yang handle.. hehehe.. Patut la kan orang ambik orang gaji.. Mana la nak sempat wat semua dalam masa 24 jam.. Kalo gua yang kena wat semua confirm gua dah kuruih, tak payah senaman segala bagai.. *Hurmmm meletihkan* Tu tak termasuk dengan bebanan kerja lagi.. Fuhhhh!! Baru la gua tahu betapa payahnya nak cari duit n betapa susahnya nak jadi kaya..

Rutin harian *basic aktiviti*  gua lepas balik, gua mandi makan solat then tengok tv.. Koi 8 solat, then iron baju sementara tunggu Isya'.. Habes ja setel semua kewajiban gua then apa lagi booomm atas katil.. Lena ghaib sampai besok pagi.. *langsung tak efektik kan gua punya aktiviti*

Sometimes gua pikir nak senang buat det, kawen ja ngan anak Dato', Tan Sri ka tapi yang tu masalah pulak.. Masalahnya pulak Nak ka anak Tan Sri segala bagai tu dekat gua?? kihkihkih.. Confirm2 la memang TAK.. hahahaha.. Pengajaran yang gua dapat tak semua benda senang untuk kita peroleh, kena la struggle untuk dapatkan.. Lagipon, macam mana nak kenai senang kalo tak kenai susah.. Betoi r?? Hurrmm hidup ni kadang2 kita sendiri yang kena positifkan diri, dah tak boleh nak harapkan orang untuk sedarkan kita..

Huwaaaaa penat sangat..Macam2 orang yang jumpa n macam2 jugak la pe'el..  Honestly, ni adalah sebahagian pengalaman gua yang pahit banyak tapi manis sikit aja..

"Ingin menangis tiada air mengalir,
Ingin bersuara tiada yang mendengar,
Ingin bersandar tiada bahu yang menahan
Hidup selalu kekurangan"

Haa tengok sampai boleh wat gurindam la.. Punya la stress... Tak taw la sampai bila nak hadap benda alah ni.. Gua anggap benda alah ni sebagai dugaan.. Dugaan yang boleh mematangkan n who know useful untuk future.. *Ameen*


P/S : Bismilahirahmanirrahim, Ya Allah aku mohon agar aku tidak menjadi bebanan/menyusahkan orang lain.. N permudahkanlah segalanya.. -ameen-